Most akkor, hogy lehetne eldönteni, hogy egészséges e a tej és a tejtermékek vagy nem?
Sehogy, úgyanúgy, mint a vaj vagy margarin témát, kévé egészséges, vagy árt, vitamin tabletta vagy csak zöldség és gyümölcs, stb. Összevissza írnak mindent, így a szervezetembe hallgatok. Sokáig nem ittam tejet, mert tele lett a nyakam viszkető pöttyökkel, most egy ideje viszont nagyon kívánom és esténként iszom egy pohárral, jólesik és nem okoz problémát.
Ha úgy vesszük már szinte semmi nem egészséges, vegyszerek, mérgek, génkezelt termékek, adalékanyagok mindenben. :-(
Olvasd el, hogy már az anyatejben is mennyi méreg van:
Ha már eleve a test úgy lett kitalálva, hogy a csecsemőt is az anya tejjel tudja táplálni, annyi nem lehet egészségtelen.
Pl állítólag a túlzott tejfogyasztás a tüdőben nyákosodást okoz. Ebben lehet valami, mert amikor sok tejet ittam, megfázáskor fuldoklottam, tej nélkül meg pár nap alatt helyrejöttem.
A fene sem tudja már, mi egészséges, mindent mértékkel.
Az ember az egyetlen emlős, ami még felnőtt korában is tejet iszik, ráadásul más állat tejét. Persze, nem káros, de nem is egészséges. Tele van vitaminokkal, kálciummal. Néha néha egy pohár tej nem árt, DE! Fehérjetartalma a közhiedelemmel ellentétben nagyon nagyon minimális (3g/100g), ellenben szénhidráttartalma elég magas, mégha a zsírtartalma alacsony is. A szénhidráttartalma pedig laktóz, tejcukor, amivel a szervezet nem bír mit kezdeni, zsírként raktározza. A tejzsír, mégha sovány tejet is veszel, jelen van. Ez a bélfalra tapadva megnehezíti más tápanyagok felszívódását, így sportolóknak egyáltalán nem ajánlott tejet inni.
Egyszóval kifejezetten káros hatása nincs(vagyis bizonyítottan nincs), viszont az emberi szervezetnek NINCS szüksége a tej fogyasztására. Ezt én nem mindenféle ellenőrizhetetlen netes cikkből veszem, ez olyan dolog amiben az orvosok is egyetértenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!