Ha kenyeret/kalácsot teljes kiőrlésű liszttel készítem, az már egészséges?
Cukrot nem kell beletenni, az élesztő a tejcukortól is felfut.
Mi már olyan régóta házi készítésű kenyeret csinálunk tk lisztből, hogy a fehér lisztes már nem is ízlik.
Használj eleinte tk búzát, ha már azt megszerettétek, akkor jöhet a tönköly is.
Ha a kenyeredet vízzel készíted, akkor egy csepp mézzel helyettesítsd a cukrot. Még a kenyérhéj is szebb lesz akkor.
Én nem mondanám egészségesnek. Az összetevőiből a tojással és a sóval nincs gond, a többi nem az egészségedet támogatja. A magasabb sikértartalom egyáltalán nem olyan áldásos hatású, mint ahogy az első válaszoló írta.
Inkább a mandulalisztet, kókuszlisztet, stb - esetleg még a zabpehelylisztet - ajánlom. Cukor helyett xilit, stevia.
Szervusz!
A cukor-tojás-tej 'gyilkos hármas'-ként ismert. Érdemes kihagynod a cukrot, és mással helyettesítened akár a tojást is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!