Mi a diabulémia? Valami új betegség? Mert már hallottam a bulimiáról, de mi a dia? Talán diabetes? Nem tudom.
Szia!
A diabulémia elsősorban a cukorbeteg tinik és fiatal nők körében tapasztalható, újkeletű, ám veszélyes betegség. Ennek során a betegek az inzulinadagjaikkal manipulálva próbálnak meg a felesleges kilóiktól megszabadulni.
A módszer ördögi körként, a következőképpen működik: A cukorbetegeknek sürgősen le kell fogyniuk, hogy csökkentsék a betegség kockázatát. A nem megfelelően kezelt cukorbetegség viszont fogyást okozhat.
Így aztán sokan az inzulinadagjukat nem az előírt mennyiségben használják, minek következtében megnő a vércukorszint, ám a vizelettel távozik. A cukor vizelettel való kiürülésével a kalóriák is távoznak, továbbá a cukorral együtt a szervezet vizet is veszít, mely szintén hozzájárul a gyors testsúlycsökkenéshez. Mindez azonban halálos is lehet!
Az Egyesült Államokban a cukorbeteg fiatal nőknek mintegy 30 százaléka alkalmazza ezt a módszert testsúlycsökkenés elérése céljából!
én is cukorbeteg vagyok, de eszembe nem jutna ez :S
ha jól értettem az elöttem szólót, akkor mindíg magas a vércukorszintjük, ezáltal sok vizelet távozik (és így a kalóriák is)
jól értettem?
Gratulálok!
Ahelyett,h elmentél volna futni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!