Zöld teát lehet fémből készült termoszban (rozsdamentes) tartani vagy fémből készült szitában áztatni?
Első vagyok megint, ezt találtam:
A zöld tea elkészítése:
Teakészítéshez mindig alacsony ásványtartalmú tiszta klórmentes vizet használjunk.
A vizet ne mikróban, és ne műanyag vízforralóban melegítsük, hanem lehetőleg olyan rozsdamentes acél vízforralóban, amit csak erre a célra használunk.
A leforrázandó teamennyiség a zöld teák esetében 2 dl vízre számolva 1 teáskanál.
A tea áztatására a legmegfelelőbb a máztalan vörös, többször kiégetett agyagkanna, vagy raku. Fém vagy műanyag kannát semmi esetre se használj. Természetesen porcelánkannát használhatsz, de soha ne mosd el belülről, csak kiöblíteni szabad!
A vizet addig forrald, amíg nem zubog, majd vedd le a tűzről, és hagyd visszahűlni 70 fokra. Csak ha visszahűlt, akkor öntsd rá a levelekre.
Azonnal fedd be, és mindössze 1-3 percig hagyd állni, majd szűrd le.
A zöld tea leveleit másodszor is le lehet forrázni, ugyanis a második forrázáskor egészen más hatóanyagok oldódnak ki belőle. Ilyenkor már 5-8 percig is ázhat a levél.
A zöld teát porcelán vagy máztalan agyag csészéből idd, ízesítés nélkül.
(Még mindig első vagyok)Csak ennyit találtam még róla:
Főzetet ajánlott zománcozott edényben készíteni, mivel bizonyos hatóanyagoknak árt, hogyha fémmel érintkeznek. Ugyanezért ajánlom, hogy fémszűrő helyett a műanyagot részesítsük előnyben, akár külön erre a célra is beszerezhetünk egyet, mivel egyes növények megfoghatják.
Kösz.
Hát ezek szerint csak lehet valami abban amit gondolok. De akkor vajon mért árulnak fém termoszokat? Másik Pl. a kávé az tudtommal savas a savak pedig szeretnek fémekkel reakcióba lépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!