Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szója tényleg rákkeltő?

Szója tényleg rákkeltő?

Figyelt kérdés
Most akarom elkezdeni fogyasztani, napi 100g-ot, mivel elég olcsó, szójapelyhet akarok 100g-ot tejben megenni naponta, tényleg rákot okoz egy időn belül? Kérlek írjátok meg a véleményeteket!
2012. ápr. 18. 22:34
 1/5 anonim ***** válasza:

Én nem tudom,hogy rákkeltő vagy sem,de sok helyen olvastam róla,hogy az.

Én mondjuk nem eszek szóját,de a legutóbbi orvosi adás követően nem is ennék.Nemrég néztem egy orvosi riportot(külföldi adón) ahol éppen arról beszélgettek,hogy mi az oka annak,hogy látszólag egészséges fiatal sportolók, a pályán minden ok nélkül összeesnek,és meghalnak..Sokáig keresték az okát,majd azt,hogy a sok sportoló között mi az ami egyforma.Egy okot találtak.A szóját.Mindegyik sportoló evett szóját.Valami olyasmit rebesgettek,hogy mégsem olyan egészséges ahogy gondolták,és elképzelhető,hogy a szója okozott valamit amitől a fiatalok szíve leáll.Nem tudom mi igaz ebből is,de nekem ennyi elég is,hogy ki se próbáljam.

2012. ápr. 18. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
2012. ápr. 19. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 Dominus Detre válasza:

A japánok hozzánk képest sokkal tovább élnek. Azt mondják a sushi vagyis a nyers hal fogyasztása miatt. Tény, hogy az rengeteg hasznosítható fehérjét tartalmaz. De szójaszósszal eszik, igy sokkal több szóját esznek, mégis tovább élnek...


Amúgy talán a kávéhoz lehetne hasonlítani, vagy az alkoholhoz. Ha napi szinten túlzásba visszük fogyasztásukat akkor bizony káros lesz. De ez rengeteg cuccra igaz!

Pl.: jópárszáz évvel ezelőtt még a középkorban sok embernek köszvényesedett el a lába. Ez azért volt, mert télen a zöldség meg gyümölcs nem termett meg és ezért nagy százalékban sóval tartósított húst ettek. A túlzott só bevitel és minimális vitaminforrás idézte elő a köszvényt. Persze ha 0 sót fogyasztanánk akkor felborulna a víz- és ásványháztartásunk! Továbbá a túlzott sófogyasztás érrendszeri problémákat is okoz.

Szóval ez egy jó példa arra, hogy a túlzott mértékű fogyasztás az ami a bajt okozza! Mivel a szója nagymennyiségben tartalmaz proteineket és egyéb anyagokat ezért ennél is oda kell figyelni, hogy mindig csak kicsit!


Hozzáteszem a szójaszósz úgy csinálják, hogy vízben áztatják, majd sajtolják a szóját, és a végtermékből egy nap csak egy keveset esznek az ételekhez, de azt rendszeresen. És így össze is áll a kép, hogy miért nem "hullanak" ott tőle.

2012. máj. 3. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Inkább génmódosított.
2014. nov. 8. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:
Nemrég olvastam, hogy pl. a szojaszósz hozzájárulhat a nyelőcső és gyomorrák kialakulásához. A gyomorrák Japánban a leggyakrabban.
2022. dec. 7. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!