Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Fogyókúra szenvedés nélkül?...

Fogyókúra szenvedés nélkül? Van ilyen? Diéta közben mivel pótolhatom az édességhiányom, mit nassolhatok?

Figyelt kérdés

Elég hosszú de kérlek olvasd el!

15éves vagyok, 170cm, 72kiló. Sajnos az elmúlt két hétben 2kilót szedtem föl. Rendszeresen sportolok, heti kétszer járok úszóedzésre emellett néha eljárok futni, felüléseket csinálok. Elkezdtem fogyózni mert kis úszógumim van. Csak a hasammal van gondom. Vegetáriánus vagyok így nehéz megfelelő diétát találnom mert mindenben szerepel a hús. Nagyon nehezen bírom édesség és szénhidrát nélkül, bármit megtennék érte. Olyan diétába szeretnék belekezdeni ami nem ilyen nehéz. Most azt csinálom hogy reggelire egy almát eszem. Ebédre salátát. Vacsorára abonetett. Még egy gondom van a diétával: leadok mondjuk 5kilót, utána felszedek 6ot.

Köszönöm!

2012. márc. 12. 22:13
 1/5 LeGrady ***** válasza:

A finomított fehér cukor már majdnem olyan mint a kábítószer, könnyű rászokni, és nehéz leszokni róla. A természetben ez egy nehezen elérhető kalóriaforrás, érthető tehát, hogy miért vagy (vagyunk) érte oda.

Diétából csak nehéz van. Mind arról szól, hogy van valami finom kaja, és nem eszed meg, vagy kevesebbet eszel belőle.

Szerencsésnek mondhatod magad, hogy sokat mozogsz, az úszás minden porcikádat megmozgatja.

A diétánál sose a súlyodat méregesd. Azt figyeld, hogy érzed magad a bőrödben - az a lényeg. A súlyom nekem is teljesen jó volt, én is az úszógumi miatt csináltam életmód változatást.

És igen, itt is vagyunk a lényegnél. A kúraszerű diétát akkor célszerű alkalmazni, ha valaki nagyon elhított, már tönkremennek az izületei, stb. Minden más esetben célszerű a lassabb hatással járó, de folyamatos megoldást válasznani.

Ez leginkább kisebb adagokkal elérhető, így a bevitt ételek sokfélesége nem változik, csak a kalóriák csökkennek.

A nassolni valót tedd el, hogy ne is lássad, ha mégis előkerül, akkor legyen minnél kissebb darabokban. Keresd a minnél öszetettebb szénhidrátokat, azokat lassabban bontja le a szervezet, így tovább adnak pozítív érzést. Például buláta, kölesgolyó.

Ha valami megfelelő alternatívát találsz, jó ha tudod, ha valamit két hétig naponta többször eszel, azt szeretni fogod. A szervezetünk így van kódolva :)

2012. márc. 13. 03:56
 2/5 anonim ***** válasza:

Nassolj aszalt gyümölcsöt. Vagy készíts édességet magadnak steviával, vagy xilittel/nyírfacukorral. És ha lassan csökkented az édességadagod, akkor idővel leszoksz róla, különösebb szenvedés nélkül. A legjobb, ha friss gyümölcsöt eszel akkor, amikor édességet kívánsz. Vagy egyél 90%-os étcsokit. Jó drága, és nem is lehet belőle egyszerre olyan sokat megenni. :)

Ha fogyni akarsz, felejtsd el a gyorsan felszívódó szénhidrátokat! Van egy csomó zöldség, gyümölcs, mag, amit ehetsz. Ha esetleg a tojás nem esik "tiltott" kategóriába nálad, az pl nagyon jó fehérjeforrás és laktat is.

Kíváncsi lennék azért, miért vagy ennyi idősen vegetáriánus... milyen megfontolásokból? Sajnos megfelelő háttértudás nélkül sok kárt okozhatsz vele magadnak. És bocs, hogy belepofázok a magánügyedbe, csak nehéz megállni a környezetemben tapasztaltak után.

2012. márc. 13. 11:04
 3/5 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat :)

sokan nem bírják megérteni a húsmentes életem :) úgy kezdődött kb. 2éve, hogy undorodtam a nyershústól. majd leszoktam róla, és már a sülthús szagát sem bírom elviselni. sajnálom az állatokat és rossz belegondolni hogyha én disznó lennék engem is megennének?! a mamám szinte kitagadott a családból. és sokan azt mondják hogy ez rosszat tesz stb. de mások szerint kevesebb esélye van hogy szívbeteg legyek vagy cukorbeteg. igazából ez nem is izgat nem vagyok képes húst enni.. de nem utasítom el az embereket akik esznek húst. :)

2012. márc. 14. 06:03
 4/5 anonim ***** válasza:

Értem. Hát, ez a te döntésed. :)

De azt ugye azért tudod, hogy ember létedre is sok állat megenne téged anélkül, hogy egy pillanatig is sajnálnának. XD

És halat sem eszel? Az nem az a klasszikus hús, sem ízre, sem szagra.

2012. márc. 14. 10:28
 5/5 A kérdező kommentje:

Halat eszek, igen :)

Tudom, hogy nem sajnálnálak, legalábbis nem sokan, de nekem ez akkor is számít

Amúgy köszönöm, hogy érdeklődsz :DD

2012. márc. 14. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!