Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Inzulinrezisztenciára kell...

Inzulinrezisztenciára kell metformin vagy elég a diéta?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Pcos-em van és egyúttal inzulin rezisztens is vagyok. Viszont az orvosom nem írt fel metformint csak azt mondta, hogy diétázzak. Mindenhol azt olvasom, hogy hármas kezelés kell Pcos-re, amibe beletartozik a metformin szedése is...Én nem bánom, hogy nem kell szednem de azt sem akarom, hogy emiatt később rosszabodjon a helyzet... szerintetek el kéne mennem egy másik endokrinológushoz is vagy elég ez a 180 g-os diéta amit csinálok?
2012. márc. 12. 17:05
 1/2 anonim ***** válasza:

Én úgy tanultam, hogy az inzulinrezisztencia még diétával helyrehozható.

Gondolom ez függhet a mértékétől is.

Szerintem egy betegség legyőzésénél fontos az, hogy az ember bízzon az orvosában, jó legyen az orvos-beteg kapcsolat.

Ha nem bízol meg benne, akkor inkább keress egy olyan orvost, akire jobban rá mered bízni magad.

Én talán a helyedben megpróbálnám először a diétát, és ha nem javul a dolog, akkor vszínű az orvos magától is ráállít a gyógyszerre.

2012. márc. 12. 17:31
 2/2 anonim ***** válasza:
Én sem tudtam, miért is kellene gyógyszert szednem, sőt, nagyon is ellene voltam, mondván mozgással és diétával én mindent meg fogok tudni oldani,m ert van kitartásom, akár percre pontosan csinálni dolgokat.Nem lett elég. Ajánlom neked is Sári Nóra és Dr. Kovács Ramóna könyvét, az ezerarcú boszorkányt!
2012. márc. 13. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!