Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért fáj a hasam?

Miért fáj a hasam?

Figyelt kérdés
3 napja nem tudtam kakilni, de tegnp sikerült egy minimálisat. De ma fáj a hasam,lehet az a baj hogy nem tudok wcézni. Kávét is ittam reggel de semmi.
2012. márc. 9. 08:32
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha 3 napja nem volt székleted érthető, hogy fáj a hasad. Egyél meg pár db kivit, aszalt szilvát, ebédre valamilyen tejfölös főzeléket (nekem a karalábéfőzelék, tejföllel, tejszinnel jó sok petrezselyemmel segített másnap reggelre), vagy bableves, este egy actíviát őrölt lenmaggal, ezek általában kihajtják a bentrekedt dologokat.
2012. márc. 9. 08:38
 2/2 anonim ***** válasza:
Magas rosttartalmú ételeket javaslok. Segíthetnek a tönköly lisztből készült ételek, korpás kenyér, korpás keksz, ezek megfelelő mennyiségű folyadékkal (legalább napi 1,5-2 liter) szinte leradírozzák a bélfalat. Az olíva olaj is jó lehet, mint "kenő anyag". Ideális az lenne, ha minden nap lenne székleted, ugyanis minél tovább időzik a vastagbelekben a salakanyag, annál több ideje marad felszívódni a káros anyagoknak. Én hasfájás esetén a tejet nem ajánlom, ugyanis az is okozhat hasi görcsöket, és a májat is terheli.
2012. márc. 9. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!