Mit lehet tenni a koleszterin csökkentés érdekében?
Szia!
Leginkább egészséges életmódot érdemes váltani...házi orvosok/orvosok sok hasznos tanácsot tudnak ebbe adni, de természetgyógyászok is.
Első lépésben mindenképpen érdemes lenne elhagyni pl. a zsíros ételeket, cukros cuccokat stb.
Egy csomó receptet is találsz neten, hogy milyen ételeket tudsz készíteni, hogy elkerüld azokat az élelmiszereket, amik növelik a koleszterint!
Ja úgy tudom, hogy a kávé és cigi elhagyása is szükségszerű, ha élsz velük.
Mielőtt bárki nekem esne nem vagyok szakértő és a kérdező se az én tanácsaimat fogadja meg, de egy jó házi orvos biztos, hogy hasznos tanácsokkal tud szolgálni!
Az előttem szólókhoz kiegészítés képen mint már mondták kávé cigi teljes elhagyása és galagonya tea!
ezen az oldalon tudsz rendelni olcsón! Bizonyíték képen édesanyámnak az összes koleszterin szintje magas volt! Leállt a kávéval és napi 2x2dl galagonya tea és az összes koleszterin szintje helyre állt!! Remélem tudtam segíteni
Nem kávézok,és nem cigizek.De sok tojást eszek.Tudom,ne egyek tojást.
Ebben az esetben is hasznos a galagonya tea?
Mozogj sokat és rendszeresen, lehetőleg szabad levegőn, és változtass az étrendeden (kevesebb zsíros kaja, több zöldség és gyümölcs).
A 12:42-eshez kapcsolódva pedig: nem hiszem, hogy a napsütés lenne bármilyen hatással a koleszterinszintedre, ettől függetlenül napsütésben, jó levegőn sétálni, kirándulni biztos nem árt az egészségednek :) A koleszterol (cholesterol) egyébként a koleszterin angol neve (vagyis ugyanaz a kettő), így a koleszterin-koleszterol átalakítást leginkább egy magyar-angol szótárral segítheted elő :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!