Magas a koleszterin szintem! Mit egyek, mit ne egyek?
Én nem is kívánom a húst, a zsírosabbakat meg főleg nem. Ritkán eszem még csirkehúst is.
Nem nagyon figyelek oda arra, hogy mit eszem, azt eszem, amit kívánok. Amiből sokat, azok a tejtermékek. Lehet, hogy az a baj? Most szeretnék rá odafigyelni, hogy csökkenjen. De annyira nem vagyok tisztában a dolgokkal, hogy fogalmam sincs, hogy mit szabad és nem szabad ilyenkor enni (a híresen zsíros és egészségtelennek tartott ételeken kívül).
ha magas a koleszterin szinted ,csökkentheted lúcerna csirával ezt átmásoltam de csak olyan magot vegyél ami arra valo:Lucerna (alf-alfa) csíra
olyan ásványi sókat tartalmaz, melyek lúgosítják a vért
rostja lelöki a koleszterin lerakódásokat az erek faláról, szponin tartalma lekaparja és feloldja
magas mangántartalma miatt csökkenti a vércukorszintet
segít izületi gyulladásnál, reumánál, fekélynél
szoptatós anyáknál tejserkentő
roborál
a benne levő rengeteg növényi hormon miatt csodálatos ösztrogén hatása van, amely pl. segíthet a mellrák kialakulásának megelőzésében
segít érszűkületnél
B12-vitamin tartalma vérszegénységet gyógyít
K-vitamin tartalma megelőzi a thrombus (vérrög) kialakulását, csökkenti a vérzéseket (fokozott havi vérzés, méhvérzés)
vastagbél-gyulladásban szenvedők gyógy-tápláléka
L borostyánkősav-tartalma a kötőszövetek rugalmasságáért felelős
Köszönöm a válaszaitokat, utána fogok olvasni mindennek!
Tejtermékből 1-2 joghurtot eszem egy nap, és 10-20 dkg sajtot körülbelül...sajnos a zsírosabból (camembert, füstölt trappista, parenyica, mozarella). Lehet ez a baj...:-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!