Baj ha 13évesen kávézok?
Figyelt kérdés
13éves vagyok és eddig cappuchinot ittam minden nap de most rászoktam a kávéra is! Kb. 2-3naponta iszok de nem főzöttet! Ez baj?2012. febr. 16. 16:43
1/8 anonim válasza:
Dehogy baj, főleg az instant. 13 évesen már napi 2-t ittam főzöttből (igen, tudom kapni fogom a lepontozást) :D
2/8 A kérdező kommentje:
Igen, főzöttet is iszok néha:) És annyira szeretem!!
2012. febr. 16. 16:49
3/8 anonim válasza:
Nem baj de gyűjts is rá mellé, kávé mellett finomabb a bagó, és indulás előtt egy felest is dobj be hogy ne remegjen a kezed.
Naná hogy baj, legközelebb kérdezd meg a körzeti orvosodat milyen hatása lehet a rendszeres koffeinnek a fejlődő szervezetre! Háta az elveszi a kedved a kávézástól.
4/8 A kérdező kommentje:
Nem cigizek, nem iszok csak a kávé!!!
2012. febr. 16. 16:51
5/8 anonim válasza:
Milyen hatása van a koffeinnak a fejlődő szervezetre ha 2-3 naponta!!! megiszik egy instantot? Elárulom, semmi!
6/8 anonim válasza:
Megszívlelendõ tanácsok: A koffein jó hatása csak akkor érvényesül, ha a napi adag nem haladja meg a 300 mg-ot: ez kb. 3 csésze espresso kávé, 4-S csésze instant kávé, 6 csésze tea vagy 6 doboz cola. Koffeinérzékeny emberek kerüljék e termékek fogyasztását. A koffeinérzékenység jelei: gyors szívverés, izzadó tenyér, pánikrohamok, hányinger. Terheseknek vagy annak, aki szoptat, nem tanácsos túllépni a napi 100-200 mg-ot. Ha szeretne leszokni a kávé fogyasztásról, kezdje azzal, hogy minden nap fél csészényivel csökkenti adagját. Igyon inkább koffeinmentes kávét és sohase feledje pótolni e vízhiányt!
7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm:)
2012. febr. 16. 17:02
8/8 anonim válasza:
semmi bajod nem lesz ha nem viszed túlzásba, én is 13 évesen kezdtem kávézni. Csak tarts mértéket belőle. Ennyi a lényeg. Az én háziorvosom anno napi egy csészével ajánlott is mert kamaszként az ember hajlamos alacsony vérnyomásra én meg mindig szédelegtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!