Miért nem bírom a lisztes ételeket?
Ha kenyeret, péksüteményt vagy bármi liszteset eszek, elég pár falat és már teltségérzetem támad. Van, hogy éjjel felébredek arra, hogy rossz a gyomrom.
Voltam már gyomortükrözésen. Nem vagyok lisztérzékeny sem.
Ha nem eszek liszteset, akkor nincs semmi bajom.
Egyedül a ropi kivétel, az nem okoz problémát, pedig abban is van liszt...
Nem olyan nagy probléma számomra, hogy nem eszek lisztes ételeket, csak nem értem az okát, miért nem esik jól a gyomromnak.
A gyomortükrözés nem jó, a vékonybél biopsziát és egy komplex vérvizsgálatot kell elvégezni, hogy a lisztérzékenység kimutatható legyen, a másik, előtte sok lisztes ételt kell enni, úgy kell menni vizsgálatra! Tudom, lisztérzékeny vagyok, én is így kezdtem, mint te!
Nálam a teltségérzet mellé vörös kiütések (vörös hólyagok elszórtan a testen, de nem sok) és krónikus fáradtság is társult, ha liszes cuccot ettem, egész nap fáradt voltam.....bizony, szigorú diéta kell!
Az étrendemet teljesen át kellett alakítanom, hogy időben, anyagilag is elviselhető legyen. A legjobban az működik, hogy reggelizel, egy tányér étel + kakaó vagy kávé mellé, ma pl. rántottát ettem reggelire, 5 féle zöldséggel, + nagy adag kávé, jól bekajáltam és du 4re értem haza, akkor főzeléket ettem, amit előző nap este főztem és egy szép nagy darab sajt + gyümölcsök. Kétszer elég egy nap jóllakni!
Az orvosi vizsgálatok nálam sem mutatták ki először a lisztérzékenységet! Szerintem kezdj el egy diétát és főzz magadra, úgy sokkal olcsóbb! Ha otthon eszel, annak még annyi előnye is van, hogy nem kell magaddal hurcolászni a kaját!
A gyomortükrözéskor volt bélbiopszia és levették a transglutaminasehoz a vért. -------------
Évekkel korábban egy vérből végzett allergiavizsgálaton kimutatták, hogy búzaliszt allergiám van, akkor ugyanolyan étrendet tartottam, mint a lisztérzékenyek. De semmi tünete nem volt, csupán a belgyógyász beutalt, hogy hátha van vmi allergiám, és amiatt gyengül az immunrendszerem, és kapok el mindenféle betegséget.
3 éve, miután megszületett az első gyerek, voltam vérvételen, és akkor már --- lett az allergiavizsgálat.
Terhességeim alatt ettem lisztes kajákat, mert csak az vette el a hányingeremet. De semmi bajom nem volt. Viszont mostanság jöttek ezek a tünetek.
Neked mik voltak az első tüneteid, hogy derült ki? Megköszönöm, ha válaszolsz.
Még annyit, hogy laktózérzékeny vagyok, tehát tej, kakaó kilőve:)
Elvagyok én kenyérfélék nélkül, felvágotttat sajttal eszek, ebéd mellé nem eszek kenyeret, stb..
Sütöttem én is gm lisztekből, nem olyan rossz az:) igaz, én sütiket sütöttem, nem kenyeret, péksütit, mert megvagyok én kenyér nélkül:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!