Lehet, hogy cukorbeteg vagyok (bővebben lent)?
Figyelt kérdés
Mostanában azt tapasztalom, hogy gyakran édes illata van a vizeletemnek, fáradékony vagyok, megnőtt az alvásigényem és a bőröm is elég érzékeny lett. Hozzátartozik az is, hogy mostanában elég stresszesek a mindennapjaim az egyetemi vizsgaidőszak miatt és túlsúlyom is van. Érdemes elmennem egy kivizsgálásra?2012. jan. 25. 08:38
1/5 anonim válasza:
Ha kiszárad a azád, gyakrabban iszol akkor gyanús.
Egyes gyógyszertárakban ingyen megmérik a cukrod, csak egy csepp véredbe kerül. :)
2/5 anonim válasza:
Cukorbetegként pont, hogy fogynál :)
3/5 anonim válasza:
Előző, nem feltétel a fogyás, az inkább az egyes típusú cukorbetegség jele, de ha a kérdező túlsúlyos és esetleg genetikailag hajlamos rá, simán lehet sajnos fiatalon is kettes típusú.
Kérdező mindenképp menj el vérvételre, lehet hogy nincs semmi bajod, de lehet hogy magas kicsit a cukrod, és akkor jobb még a szövődmények előtt megtudni.
4/5 anonim válasza:
Akkor tisztázzuk: II.-esnek semmi köze nincs a genetikához, az a rossz életmód miatt van.
5/5 anonim válasza:
Az édesanyám cukorbeteg nagyon régóta. Ő nála magas vérnyomással kezdődött. De szerintem érdemes lenne először a családban megtudakolnod, hogy valakinek van-e ilyen betegsége a genetikai hajlam miatt, ha nincs, akkor el kellene gondolkoznod, hogy esetleg nem-e a túlsúlyból adódik-e esetleg (nasi vagy más betegség esetleg), ha vizsgaidőszak miatt lenne, akkor a vérnyomásod is magas lenne szerintem. De a legtutibb mégis az lenne, ha megbeszélnéd a házi orvosoddal, ő helyben megméri a cukrodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!