Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Csak a kóla veszélyes?

Csak a kóla veszélyes?

Figyelt kérdés
Köztudott hogy a kóla (úgy tudom a foszforsav miatt) kioldja a kalciumot a fogakból és a csontokból, ami a csontritkulást elősegíti, meg 50 évesen pépeset fogunk enni, stb. :-) Ezeket már mindenki tudja. Na de. Amit viszont nem tudok: ez kimondottan csak a kólára igaz, vagy a szénsavas üdítőitalok nagy többségére? Tehát ha pl. én eddig elég kemény coca-cola ivó voltam és átszokok mondjuk, a fanta narancsra, vagy a gyömbérre, vagy valami más szénsavasra, ami nem kóla, akkor az egészségem szempontjából előrébb leszek?
2009. máj. 24. 20:36
 1/5 anonim ***** válasza:
Tudomásom szerint a cola veszélyes,de a szénsavas italok sem egészségesek,de azok nem okoznak csontritkulást,Igyál inkább természetes ásványvizet.
2009. máj. 24. 20:39
 2/5 A kérdező kommentje:
Hétköznap csak ásványvizet iszok, de hétvégente azért megengedek magamnak valami szénsavasat. Régen minden nap csak kólát ittam. Köszi a választ!
2009. máj. 24. 20:53
 3/5 anonim ***** válasza:
Az összes szénsavas lónyál tök egészségtelen. tele van mesterséges színezékkel, ilyen olyan adalékszarokkal. én nem iszom ilyeneket, utoljára kamaszkoromban (kb 7 éve) ittam kólát meg fantát. szénsavmentes ásványvizet iszom, vagy natúrteát. könnyen át lehet rájuk szokni. ha valami édes italra vágysz, készíts gyümölcsből meg tejből jeges turmixot.
2009. máj. 24. 20:59
 4/5 anonim válasza:
Ha már mindenképp szénsavas,akkor inkább a többi nyálat idd!A Kóla nem csak a savak miatt,hanem a sok koffein miatt is veszélyes.Koffein pedig nincs a gyömbérben pl.
2010. ápr. 17. 12:37
 5/5 anonim ***** válasza:

A kóla egy kiváló üdítőital ami mértékletes fogyasztás esetén semmilyen veszélyt nem hordoz! De bontsuk elemeire a kérdést.

-Cukor, szénsav

Szinte minden üdítő tartalmazza, sőt 30-40 gramm cukrot még a dobozos gyümölcslevekbe is találunk, azokban ugyan nincs szénsav de még savasabbak mint a kóla.

-Foszforsav és citromsav

Nagyon kis mennyiségben tartalmaz, gyakorlatilag veszélytelen.

Még annyit: A fogaknak nem tesz jót, de mivel nem a kólában tartod a fogaid megfelelő fogápolás és a száj ph értékének visszaállása miatt nem fog gondot okozni

A gyomorsav erősebb mint a kóla mégsem esz meg minket belülről (normál esetben)

Szóval csak nyugodtan fogyaszthatod alkalmanként!

2013. febr. 14. 03:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!