Télen-nyáron rengeteget iszok (kb. napi 5 liter). Ez lehet valami betegség jele?
Figyelt kérdés
Cukorbeteg nem vagyok, a vesémmel lenne akkor valami?2012. jan. 7. 21:48
1/8 anonim válasza:
szerintem nem. pont hogy egészséges, mivel nagyon nayg szüksége van a szervezetnek a folyadékra.
de nem vagyok orvos!
2/8 anonim válasza:
Én azért rendszeresen ellenőriztetném a cukromat a helyedben.
3/8 anonim válasza:
Ez elég sok. Egy vérvétel nem ártana,abból kiderül hogyha van valami bajod.
4/8 anonim válasza:
Az elsővel értek egyet.
Eddig még csak arról hallottam, hogy az baj, ha keveset iszik valaki.
Ha nem orvosi javaslatra kell a veséket pihentetni, akkor tudomásom szerint annál jobb, minél többet iszol. Persze arra azért érdemes figyelni, hogy mit iszol. A sok cukros és/vagy savas üdítő hosszútávon okozhat problémákat.
5/8 anonim válasza:
Egyszer német tanfolyamon az egyik csoporttáram mesélte, hogy ő napi 8-10 litert ivott, és több dokinál volt, amikor kiderült h ez egy betegség. Már nem tudom pontosan mi a betegség neve. De arra emlékszem, hogy a vesének ez nagyon nem jó . Szerintem érdemes elmenned több orvoshoz is, aki segítene ebben. Naponta 2-3 liter folyadékbevitel az egészséges.
6/8 anonim válasza:
Fontosabb. hogy emellett mennyit pisilsz?
Mert ha arányban van a bevittel, akkor semmi gond, ha viszont keveset, akkor azonnal orvos, mert nem dolgoznak jól a veséid.
7/8 anonim válasza:
Azoknak akik a cukorbetegséget említették fentebb üzenném, hogy: nem azt írta, hogy szomjas, hanem hogy iszik. Ez nagy különbség. Szerintem nem baj, ha ennyit iszol, én is sokat iszom. 2,5-3 liter lenne a minimum naponta, ha egészséges mennyiséget akar valaki inni.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Annak aki kérdezte a vizeletmennyiséget: aránylag sokszor és sokat kell, tehát ami bemegy az mind ki is jön.
2012. jan. 8. 11:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!