Ételallergiát mivel lehet kezelni?
Régebb óta vannak visszatérő panaszaim és most ott tart a dolog, hogy lehet hogy ételallergia okozza! Történt egy labor az ételallergia kimutatására kb 2 hónapja de még azóta sincs meg az eredmény!
Az lenne a kérdésem, hogy csak a bizonyos étel,összetevő elkerülésével lehet kiküszöbölni az allergiát vagy van erre valami gyógyszer vagy kezelés, hogy ha már megvan a baj akkor kezelni lehet?
Ha másnak is volt ilyen ételallergia vérvétele...az tényleg ilyen sokáig tart?
Nekem volt vérvételem, de 2 héten belül megvolt az eredmény.
Volt lisztérzékenységi vérvételem + bélboholy mintavétel is.
Volt bőrtesztem is.
Végeredményeim:
- búzaliszt allergia, tejcukorérzékenység, nikkel érzékenység, angol perje allergia. És amire saját magamtól jöttem rá: citrusérzékenység.
Fontos lenne tudni, hogy milyen tüneteid vannak!?
A kezelés nagyon "egyszerű": kerülni kell az allergiát kiváltó tényezőt. Ami néha nem könnyű:(
Laktózintoleranciánál van gyógyszer is, de én nem használom, inkább kerülöm a tejes dolgokat.
A búzaliszt a legnehezebb, mert szinte mindenben van. Nem gluténérzékeny vagyok, de lényegében közel ugyanaz a diétája.
Most a 2 kisfiamon vannak allergiás kiütések, egyenlőre nem tudom mitől, csak gyanakszunk.
Neked milyen tüneteid vannak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!