Ha higanyt ettem akkor mit kell ennem vagy innom hogy
segítsen méregteleníteni?
Figyelt kérdés
2012. jan. 4. 13:46
1/9 anonim válasza:
Akkor elég gyorsan orvoshoz kell menned, nem otthon kisérletezni.
2012. jan. 4. 13:47
2/9 bánomisén válasza:
Nyomás a legelső orvoshoz! Most!
2012. jan. 4. 13:55
3/9 A kérdező kommentje:
Az amalgám töméseimet cseréltetem ki és ugye abban van higany. Az elszívó ellenére sikerül néha nyelni belőle. (Vagy lenyelem vagy az ölembe hányom) A fogorvos szerint nem lesz nagy probléma belőle, viszont mivel napi szinten járok most azért én szeretnék biztosra menni.
2012. jan. 4. 14:03
4/9 bánomisén válasza:
A fogorvosodnak biztos semmi problémája nem lesz belőle, de te viszont azért csak menj el orvoshoz. Legközelebb meg ne nyelj, inkább hányd az öledbe a cuccot, a fogdokinak a szeme sem fog rebbenni, száz ilyet látott már.
2012. jan. 4. 14:05
5/9 A kérdező kommentje:
Találtam egy érdekességet amibe bele is vágok. Orvoshoz nem megyek mert a családomban dolgoznak az egészségügyben, de attól függetlenül erre nem tudtak választ adni azonnal, majd utána érdeklődnek. Én viszont nem akarok várni.
Nem higanyt ettél, hanem higanyt is tartalmazó fémötvözetet, ami azóta jó eséllyel távozott a másik oldalon.
Mondjuk én is olvastam valahol, hogy az amalgámtömés eltávolítása során több higany jut a szervezetbe, mintha csak simán otthagytad volna, ha már ott van. De amíg nem higanyfémet iszol meg (például ráharapsz egy lázmérőre), addig nincs okod aggódni.
2012. jan. 4. 18:57
7/9 anonim válasza:
Én is jártam már úgy, hogy kicsit lenyeltem a régi tömésből, a fogorvos azt mondta nem kell aggódni, de ha nagyon izgulok miatta, tartsak szelénkúrát. Ez kb. egy éve történt, megmaradtam .:)
2012. jan. 4. 19:02
8/9 A kérdező kommentje:
Az oké hogy megmaradtál, a higany ilyen kis dózisban nem öl azonnal hanem a testedben raktározódva kártékonykodik.
Az amalgám tömés ahogy utána néztem 45-60%-ban tartalmaz higanyt ami azert nem elhanyagolható.
2012. jan. 5. 13:21
9/9 anonim válasza:
Ha befejezted a fogászatra járást, akkor végezz májtisztítást! Használhat a Máriatövismag olaja, vagy a keserűsós (magnézium-szulfát)májtisztítás.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!