Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi lehet a gyomrommal?

Mi lehet a gyomrommal?

Figyelt kérdés
Kb 2 hete kezdödött hogy állandoan fájt a gyomrom, olyan érzésem volt mintha a gyomorszájamban valami izom görcsbe lenne. Aztán pár napja már evés után jelentkezik ez a probléma, de sokkal erössebb a fájdalom. Lehet hogy idegesség miatt van ez? Mert kb 1 hónapja egyfolytában idegeskedek. Sok a családi gond... Már nem merek kimenni az utcára sem mert elkap a hasnenés...akárhova megyek...még a boltban is...szerintetek a két dolog összejátszik? Tudtok valami megoldást rá? Vagy legjobb lesz ha felkeresem a háziorvosom?
2011. dec. 15. 13:32
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Veszel egy kis bödön céklát, savanyítottat, vagy magad készíted?Főzöd,és a levét használod fel? Vagy kicentrized a levét? Vörös zöldség, lehet benne valami. Minden vörös gyümölcsöt is ajánlanak. Áll. a Fl. kiegészítő is ezekből készül.
2011. dec. 17. 10:37
 12/19 anonim ***** válasza:

Veszek céklát, megpucolom és kicentrifugázom.

2 naponta centrizek, a maradékot üvegbe töltöm, jól lezárom és beteszem a hűtőbe. Igazából naponta lenne a legjobb, hogy frisset igyak, de nagyon sok vele a munka így is. Egyelőre a párom segít, de nem vagyok benne biztos, hogy ezt 3 hónapig fogja csinálni. :)

Esküszöm, hogy már sokkal jobban vagyok, puffadás szinte teljesen megszünt, lekopogom.

2011. dec. 17. 20:10
 13/19 anonim ***** válasza:

Köszi - megpróbálom. Ma este is majd kinyúvadtam:( A Salv. segített, meg egy Ren..e - hogy ne legyen reklám.

De bedobtam ma 3 kávét, biztos az is ludas a gyomorégésben.

2011. dec. 17. 21:27
 14/19 anonim ***** válasza:

Mint ígértem, beszámolok a gyomortükrözésről. Vizsgálat neve: gastroscopia.

Ma reggel voltam, fájni nem fájt csak kellemetlen, furcsa érzés volt. Eleinte nem akart lemenni a cső, azt hittem pszichés alapon összezártam a torkomat. :) Aztán utasításra egyet nyeltem és lent volt, hát nem volt, állandóan reflexszerűen nyeltem, rám is szóltak, hogy ne nyeljek csak sóhajtozzak. Nagyon együttműködő voltam, elkezdtem sóhajtozni, de szóltak, hogy ne olyan mélyen, hanem kisebbeket, mert rosszul leszek. Vettek kb. 6 helyről szövetmintát, ezenkívül vér és vizelet vizsgálat. Beleim gyulladtak, és refluxot állapítottak meg nálam, de holnap megyek vissza H2 tesztre, lehet, hogy lisztérzékeny, vagy laktózérzékeny vagyok.

Röviden ennyi, fekszem le, mert kissé fáj a nyelőcsövem.

2011. dec. 20. 14:15
 15/19 anonim ***** válasza:

Jaj köszi, hogy megírtad.Felnézek rád. Pillanatnyilag nem tudom elképzelni, mit kellene éreznem, hogy magamtól elmenjek. Én úgy, de úgy undorodom minden ilyen dologtól. Egyszer ecsetelték volna a torkomat, de oda kellett rohannom a kagylóhoz...Azt mondta az orvos, másnap már ne is menjek. Rémes, szégyellem magam, de ez jön, ésszel nem tudom szabályozni. Együtt érzek veled, legjobbakat!!

Egyre több embertől hallom, hogy felnőtt korban derül ki a lisztérzékenység, és hogy a rendszeres ciframenésnek ez a magyarázata. Hát nem könnyű szembesülni, hogy mit lehet liszt nélkül megcsinálni.

2011. dec. 21. 18:30
 16/19 anonim ***** válasza:
Ma voltam H2 lactose terheléses teszten és az állítólagos diagnózis: kontaminált vastagbél szindróma.
2011. dec. 22. 14:28
 17/19 anonim ***** válasza:
Bocsi elírtam: kontaminált VÉKONYBÉL szindróma
2011. dec. 22. 14:29
 18/19 anonim ***** válasza:

Soha nem hallottam róla:( Utána olvastam a neten - nagyon ismerős tünetek. De nagyon összetett dolgok eredményezhetik, és biztos bonyolult lehet az okok kiderítése. Csak a műtétet kellene megúszni, meg ahogy látom, a rostgazdag táplálkozás, mozgás is sokat segíthet.

Minden jót kívánok!Próbálok én is változtatni a táplálkozáson. Csak ez a bakteriális fertőzés izgat,mint ok, hogy vajon fertőző is lehe-et, mert van kicsi is a családban. Csak el kellene kezdeni egy kivizsgálást.Csak ne félnék annyira:((

Szép, panaszmentes ünnepet!

2011. dec. 22. 18:38
 19/19 anonim ***** válasza:

Szia! Köszönöm! Kérlek ne félj, mert később megbánod. Ha a tüneteid nem múlnak, akkor fölösleges húzzad-halasszad, mert csak a baktériumok szaporodnak tovább.

Nagyon kevés az infó a neten erről a betegségről. Igazából azt sem tudom, hogy ezt mitől kaptam és, hogy ragályos-e.

Békés Ünnepeket nektek is!

2011. dec. 23. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!