Milyen ételek lúgosítanak?
A citrom.
Általában azt hiszik az emberek, hogy az épp hogy savasít, de nem. Nézz utána ha gondolod.
Köszi a linkeket.
Én is pont azon gondolkodtam a kérdés kiírásánál, hogy hogy lehet a C vitamin egészséges, ha egyszer az aszkorbinsav és ugye sok betegség oka a test elsavasodása.
Az aszkorbinsav valóban sav,de önmagában nem tudja elsavasítani a szervezetet,annál eredményesebb gyökfogó.
"A gyomorban a savas kémhatás komoly gondokat okozhat, amely görcsöket, fájdalmakat von maga után"-a cikkből.A gyomornak savasnak kell lenni,erősen savasnak,különben nagy bajban lennénk.Ha nem lenne savas a gyomrunk,tele lennénk élősködőkkel,mert nem lenne ami elpusztítja,és a vitaminok felszívódása is nehézkes lenne.Kész vagyok az ilyen kijelentésektől.A kávé és a bor lúgosít?Nahát...az ásványvíz is csak akkor,ha nem szénsavas,bár kérdés,hogy a benne levő ásványokat fel tudja-e dolgozni a szervezet,egyesek szerint nem,s így már rögtön nem lúgosít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!