Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » UGYE, HOGY NORMÁLIS VAGYOK?

UGYE, HOGY NORMÁLIS VAGYOK?

Figyelt kérdés

17 évesen 167cm és 50 kiló vagyok. Rendszeresen járok futni, de nem szoktam vacsorázni, mert az iskolában délután kettőkor bőven sokat ebédelek, és utánna max valami gyümölcs esik jól.

A szüleim viszont meg vannak győződve arról, hogy anorexiás vagyok. Könyörgöm írjátok le, hogy ez marha messze van az anorexiától, mert az idegeimre mennek! Köszönöm.

2011. nov. 25. 16:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

GreenTea

Ezek az "5 kiló még rád férne" meg BMI-s hülyeségek kiakasztóak... Kérlek dugjátok már fel a seggetekbe a BMI-t!

Kérdező:

Nincs gond azzal hogy 50 kiló vagy, az viszont ahogy kajálsz, nagyon egészségtelen. Egy embernek nap 5-6-7 alkalommal kéne kajálnia és az utolsónak valahol lefekvés előtt 1-0,5 órával kéne lennie. Az sem mindegy hogy mit eszel. Megfelelő mennyiségű és minőségű fehérje-szénhidrát-zsír kell a szervezetnek. Plusz érdemes figyelni a vitamin és ásványi anyag bevitelre is. Ha sportolsz, akkor legyél már annyira igényes, hogy figyelsz a táplálkozásodra és nem csak össze-vissza eszel valamit.

Valószínű sokan le fognak hülyézni, de majd az idő igazolja kinek van igaza.

2011. nov. 25. 21:33
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ha ennyien írjátok tényleg el kellene kezdenem vacsorázni. :/ Majd megpróbálkozom vele. :)

Egyébként nyáron csináltattam vérképet, akkor is ugyanígy ettem, mozogtam, de nem volt semmi bajom *lekopogja*. És mégegyszer köszi, bár ezeket a kommenteket inkább nem teszem a szüleim elé. xD

2011. nov. 25. 22:28
 13/14 anonim ***** válasza:
Nem vagy anorexiás, ugyanmár. Az 50 kiló az teljesen elmegy. Én is iszonyat vékony vagyok és zavar, de ez van. Bármennyit eszek, nem hízok jelentősen. Annyit egyél amennyit kívánsz.
2011. nov. 27. 09:56
 14/14 anonim ***** válasza:
Ja és még annyi, h a vékonyságom miatt én is elmentem vérvételre és a családból mindenkitől egészségesebb vagyok. Minden értékem maximálisan jó. De amúgy tényleg egészségtelen hogy nem vacsorázol.
2011. nov. 27. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!