Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » UGYE, HOGY NORMÁLIS VAGYOK?

UGYE, HOGY NORMÁLIS VAGYOK?

Figyelt kérdés

17 évesen 167cm és 50 kiló vagyok. Rendszeresen járok futni, de nem szoktam vacsorázni, mert az iskolában délután kettőkor bőven sokat ebédelek, és utánna max valami gyümölcs esik jól.

A szüleim viszont meg vannak győződve arról, hogy anorexiás vagyok. Könyörgöm írjátok le, hogy ez marha messze van az anorexiától, mert az idegeimre mennek! Köszönöm.

2011. nov. 25. 16:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
a szüleidnek igaza van, alultáplált vagy és koplalsz
2011. nov. 25. 16:50
 2/14 A kérdező kommentje:
remélem ez valami gúnyos vicc volt mert marhára nem vagyok alultáplált és közel sem koplalok -.- bármit megeszek amihez kedvem van, csokit, chipset, etc..
2011. nov. 25. 16:52
 3/14 anonim ***** válasza:

Igen ez a súly valóban elég kevés,de azért ez még sem anorexia.

Egyél vacsit,később még megbánod,hogy koplalsz..

2011. nov. 25. 16:53
 4/14 anonim ***** válasza:
hát valami nem teljesen oké ha délután 2-kor eszel utoljára és emelett sportolsz is. én is sportolok de rendesen eszek reggelit ebédet és vacsorát is, éhen is halnék ha ebéd után már semmit nem ennék.
2011. nov. 25. 16:54
 5/14 anonim ***** válasza:
Az anorexiától valóban messze vagy, de a korodnak megfelelő egészséges táplálkozástól is, pláne, ha még sportolsz is....
2011. nov. 25. 16:55
 6/14 anonim ***** válasza:
átérzem a helyzetedet, nekem sincs valami nagy étvágyam, és ezzel már óvodás korom óta csesztetnek. már mindenféle betegséget kitaláltak nekem, hogy miért is vagyok sovány, pedig egyszerűen ilyen a testalkatom és kész. manapság minden sovány nőre rámondják, hogy anorexiás. ez van.
2011. nov. 25. 17:04
 7/14 anonim ***** válasza:
Azért annyira nem gáz, de legalább 5 kg-ot magadra szedhetnél,hogy bele ess a norm.tartományba. Remélem azért reggelizel?
2011. nov. 25. 17:29
 8/14 anonim ***** válasza:
Ez még nem anorexia, viszont komoly betegségeket szedhetsz össze, ha nem eszel rendesen. Én már csak tudom, hasonló okokból túl vagyok egy gyomortükrözésen, gyomortágításon és egyéb nem túl kellemes kezeléseken is. KELL vacsorázni! Lefekvés előtt kb. 2 órával egyél utoljára, ne kora délután!
2011. nov. 25. 18:23
 9/14 anonim ***** válasza:

Mivel nincs testképzavarod, nem nervosa, de a BMI-d a béke s.gge alatt van, kb. kórosan sovány kateg.

Ja, és hosszú távon nem lesz jó a vacsimentesség.

2011. nov. 25. 18:26
 10/14 anonim ***** válasza:

Ha biztosat akarsz tudni, csinálj egy vérképet, abból kiderül, hogy van-e valami hiánybetegséged. Az anorexia megléte vagy meg nem léte egy dolog, de ettől még simán lehetsz vérszegény vagy más.

Ha amúgy jól érzed magad a bőrödben, és nem érzel késztetést a fogyásra, akkor nem anorexia.

De a rendszertelen táplálkozás nem feltétlen jó. Bár, vacsira nem is kell magad degeszre enni, de pár gyümölcsnél talán több kellene.

2011. nov. 25. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!