17 évesen rendszeresen kávét fogyasztani mennyire
egészségtelen?
Figyelt kérdés
Olvastam, hogy a kávé egészséges viszont a szüleim azt mondják nem ihatok, mert kártékony hatással van a szívemre. Szerintetek? Nézzétek meg ezeket: [link]
Napi 1, max 2 csak jót tehet veled, kivéve ha magas vérnyomásod van.
2011. nov. 25. 14:47
2/9 anonim válasza:
És 15 évesen?
2011. nov. 25. 14:49
3/9 anonim válasza:
Szerintem 15 évesen sem lesz semmi bajod tőle. Ebben is, mint minden másban be kell tartani a mértékletesség szabályát. Ha megmaradsz a napi 1-2 csészénél, és nem a méregerős eszpresszót iszod, akkor semmi sem fog történni.
Egy energiaital kb 3x annyi koffeint tartalmaz, úgyhogy inkább igyátok meg 1-2 csésze jó minőségű kávét, mint azt a minden műanyaggal telerakott sz*rt.
2011. nov. 25. 15:05
4/9 anonim válasza:
Kamaszok lehetőleg még ne fogyasszanak kávét. Bár jobb mint az energiaital.. de nem az igazi. Ha már koffein akkor kapucsínó.
2011. nov. 25. 15:26
5/9 anonim válasza:
Ugyan már! A koffein, az koffein. Mindegy, hogy tea, kapucsínó vagy kávé, a mértékletesség a lényeg, ahogy az első és harmadik válaszoló írta.
2011. nov. 25. 15:35
6/9 anonim válasza:
Nyugodtan lecsúszhat napi 1. Nem káros, sőt. Nagyon jó antioxidáns. De azért idd inkább hígabban, több tejjel és néha helyettesítsd teával. Az nem dob fel hirtelen, hanem fokozatosan szívódik fel a koffein.
2011. nov. 27. 10:01
7/9 anonim válasza:
Én már 14 éves korom óta, minden reggel iszok kv-t. Ha nem iszok megfájdul a fejem mivel alacsony a vérnyomásom. A kv egyáltalán nem egészségtelen... Max egy kicsit rákkeltő a pörkölése miatt.
2011. dec. 27. 22:00
8/9 anonim válasza:
Semennyire. A koffein érzékenység egyéni dolog. Neked kell érezned hogy mennyit ihatsz. Én 5-6 kv-t is megiszom egy nap. Nagyon jó rákmegelőző.
2011. dec. 27. 22:13
9/9 anonim válasza:
14 éves korom óta fogyasztok kávéfogyasztó vagyok. Reggel egy erős fekete kevés tejjel. Délután kávéházba járok ott Latte Macchiatot iszom. Ez eszpresszóból tejből és tejhabból áll. A Házi orvosom szerint tökéletes a vérnyomásom és ha nem is mondom akkor Ő nem is gondolná.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!