Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A hashajtó drog?

A hashajtó drog?

Figyelt kérdés
Ha valaki elkezd szedni hashajtót, (csak azért, hogy fogyjon,) de közben normálisan eszik és már beáll egy ritmus, hogy milyen időnként szedi be, de folyamatosan, akkor azt lehet drogozásnak venni? Kimutatható a vérképben?
2011. nov. 21. 23:02
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Inkább függőség, és semmit nem ér, ha normálisan eszik, mert úgyis kihajt mindent!
2011. nov. 21. 23:08
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Elég nagy hülyeség lenne ezt csinálni. A hashajtó egészséges embernél ugye hasmenést okoz ami vizet és sót von el a szervezetből. Ami pont olyan káros, mint amilyennek hangzik. Egy igazi kiadós hasmenéstől úgy ki lehet száradni, hogy csak na. Amúgy meg persze hogy ki lehet mutatni, és nem mellesleg lesznek mellékhatásai is. Ha nem akarod tönkretenni az emésztőrendszered, ajánlom kererss más módot a fogyásra.
2011. nov. 21. 23:09
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) Nem én vagyok, az aki hashajtót szed. Én is utánanéztem, akkor jól olvastam. "Függőséget okoz" ---> ettől féltem :S Az, hogy leszokjon róla csak akaraterőtől függ, vagy vannak más "feltételei" is?? Ha hirtelen leáll valaki, lehet tőle komolyabb baja?
2011. nov. 21. 23:19
 4/6 anonim ***** válasza:
nem drog de nagyon nem jó dolog
2011. nov. 22. 00:35
 5/6 anonim ***** válasza:

Először is a hashajtó nem idegrendszeri függőséget okoz, mint a drogok vagy gyógyszerek.

Függővé válhat lelkileg a használatától, mivel ezt egy kényelmes módja a fogyókúrának és a szervezete is függővé válhat, mivel lelassul az emésztése, ezért hashajtó nélkül folyamatos székrekedése lesz. Nagyon sok idő mire visszaáll a megfelelő bélműködés.

Az előttem válaszolók már leírták, hogy minden tápanyagot, vitamint, ásványi sót kihajt a szervezetéből, különböző hiánybetegségek alakulnak ki egy idő után. Szintén nagy mértékben roncsolja a bélflórát, ami több nagyon súlyos betegség okozója lehet ( bélhurut, gyulladások )

A vérképből nem maga a hashajtó mutatható ki, hanem azok azoknak az anyagoknak a hiánya, ami a szervezetből kihajt.

2011. nov. 22. 08:33
 6/6 anonim ***** válasza:

de drog, sőt a kamillatea is drog

csak a magyar nyelvben a kábítószer helyett is a drog szó használatos (vagy szerintetek mire van esély egy DROGériában kokaint vagy kamillateát venni? ;))

a hashajtó meg nem okoz szoros értelemben vett fizikai függőséget, max pszichológiait, a fizikai hatása a rendszeres felesleges szedésnek a tápanyag-felszívódási zavarok, bélbolyhok elhalása és a hiánybetegségek is - gyakorlatilag éhezik az illető, annak ellenére, hogy zabál

ja ez gyakorlatilag bulimia

2011. nov. 22. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!