Milyen nagyon durva hashajtó módszert ismertek?
Orvoshoz kell menni.
Ez betegség jele is lehet.
Nagyon extrém dolog az, ha 7-9 naponta van székleted, úgyhogy vizsgáltasd ki magad.
A sós vízt tudtommal hánytatáshoz használják.
Házi módszer:
Tej,uborka,lekvár (nagyi version) Én még nem próbáltam de beválik)
Vagy tej cseresznye. :)
De ha nem akarsz szarakodni bemész a gyógyszertárba és kérsz egy kis bolus laxanst :) vagy valami hashajtót.
Az elsőnél van az igazság. A normális székletürítés napi 3 és heti 3 alkalom között van (jól formált, pépes, lágy konzisztenciájú).
Mióta ennyi a székleted? Ez nagyon ritka! Nem hashajtózni kellene, hanem az okát megkeresni.
Sok sikert ehhez, és mielőbbi gyógyulást Neked.
Kassandra Storm:
A keserűsó a magnézium-szulfát, amit többek között hashajtásra is alkalmaznak. Nem összekeverendő a konyhasós vízzel.
Mióta változtattál az életmódodon? Mert nem azonnal lesz változás,szükség van egy két hétre.
Egyébként ricinusolaj,sima étolaj . Ha ezek nem fosatnak meg,akkor a jóisten sem.
Hashajtó cseppeket,tablettákat nem javaslok mert "addiktivak" ,tehát néhány használat után még ennyi esélyed sem lesz magadtól szarni mint most
Köszönöm. Voltam már orvosnál miatta, igaz nem vizsgált meg, hanem ráfogta, hogy gyógyszermellékhatás, mert nagyjából egybe esik a gyógyszerszedésemmel (antidepresszáns, 1 éve kb.). Hát kicsit szkeptikus vagyok, de még ha így is van, akkor sem vagyok vele előrébb! Azt tanácsolta, hogy a gyógyszer mellé szedjek napi két szem Dulcolaxot. Igen ám, de ahogy írjátok, ezzel a probléma megoldva nincsen, csak maximum kezelve. És nem akarok hozzászokni, ezért ritkán veszem be, csak akkor mikor már egy hete nem volt székletem, hogy legyen végre. Próbálnék természetesebb módszereket. Azt a turmixot majd kipróbálom.
Sajnos a reggeli ivás nem jön be, ma reggel is megittam kb. 6-7 dl vizet éhgyomorra, és semmi.:-( De azért köszi!
A sima étolajat csak úgy kanállal megenni? Hány kanállal?
Kb. febuár óta nem eszem semmi fehérliszteset és cukrosat.
A sima étolajat kanállal, igen. 1-2 kanál elég, undorító lesz, erre készülj fel.
Igen, antidepresszánsnak valóban lehet ez a mellékhatása. Érdemes lenne a váltáson elgondolkodnia ilyenkor az orvosnak, mert egész arzenál áll rendelkezésre, és nem minden szer obstipáns.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!