A vegán étrenddel kapcsolatban: hogyan lehet csak növényi eredetű ételekből akkora mennyiséget enni, hogy ne legyen semmiféle hiánybetegség?
Illetve: melyik a legfontosabb tápanyag, amiben hiány léphet fel vegán étrend esetén?
Én azt nem értem ezzel kapcsolatban, hogy aki vegán, az hogyan képes megfelelő mennyiségű kalóriát bevinni vegán étrenddel? Mert a gyümölcsökben, zöldségekben nagyon kevés a kalória.
Sok diófélét meg babot/szóját, ilyesmit esznek?
Esetleg ha olvassa ezt olyan, aki vegán, az megosztaná velem néhány tapasztalatát?
Próbáltam keresni könyvet a témában, de nem annyira találtam, a legtöbb az vegetáriánus, szerintem a vegán nem túl elterjedt magyarországon. Szakácskönyvet pl. nem találtam.
Ha belegondolsz, akkor tudni fogod, hogy a noveny, foleg a friss novenynek van vitamin, asvanyi tartalma is, de mar egy halott allatnak a husaban ez nincs meg pl.
TEhat nem fog betegseget kapni, mivel a zoldsegekben, gyumolcsokben, magokban minden tapanyagot megtalal, ami a szervezet egeszseges mukodesehez szukseges.
Napfenyes hu Varadi Tibor, itt tobb informaciot talalsz ezzel kapcsolatban.
De abszolút fellép bár tagadják.
Főleg esszenciális aminosav, és zsírban oldódó vitamin hiányállapotai lépnek fel.
A zsírban oldódó vitaminok, ahogy utánanéztem - a D vitamin kivételével - megtalálhatóak zöldségekben is.
De egyébként a vitaminkészítmények megelőzhetik a vitaminhiányokat, nem?
Elvileg a zsirba oldódók bevihetők csak oda kell figyelni.
Eléggé beleástam magam a témába . 20 éve vagyok vegetáriánus. (Nem vegán.)Hiányom még sose volt . A vérképem minden értéke mindig ideális.
Vegánként még jobban oda kellene figyelnem egy-két dologra. A B12 a legfontosabb. Bármennyire is állitják hogy egyes nönényi táplálékok( alga,moszta stb )is tartalmaznak elég b12-őt. Ezt a tudományos mérések nem támasztják alá,mert megkülönböztetik az aktiv és pasziv formáját a B12-nek. A Dvitaminnál sem ugyanaz a D2 D3, vagy vasnál a hem kötésben levő vas vagy a növényekben található. Ha bővebben érdekel irj privátban .
Hát elég gyér életminőségnek hangzik, hogy számolgatnom kell a vitaminokat meg tápanyagokat napi szinten, hogy ha
"egészségesnek mondott"nak akarok maradni. Mint az öreg cukorbetegek a kalóriákat és a bérescseppet.
Én inkább azt eszem, amit a szervezetem megkíván és olyan formában, ahogy a szemem és az ízlelőbimbóim kívánják :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!