Mik azok az ételek, adalékanyagok, amiket kerülnöm kell, vegán táplálkozás esetén?
Vegetáriánusként élek már 4 éve, de teljesen el szeretném hagyni az állati eredetű ételeket. A zselatinos dolgokat, és állatokon tesztelt cégeket eddig is megpróbáltam kerülni, és állati eredetű ruhákat sem hordok, de sokmindennel nem vagyok még tisztában táplálkozás terén.
Pl. olvastam néhány helyen, hogy a vegánok élesztőt, sütőport, fehér cukrot, fehér lisztet sem esznek. Igaz ez? Tudnátok még ilyen példákat mondani?
Szigorúan kerülnöd kell a boltokban árult étkezési sókat (ezek különböző arányban kálium-kloriddal kevert nátrium-kloridok, bármelyik és nincs rajtuk feltüntetve). Növényi táplálkozás esetén sok káliumot fogyasztunk, és ilyenkor életbevágóan fontos a tiszta nátrium pótlás!
(A "konyhasóba" kevert kálium-klorid lassan ölő méreg, megszenvedtem ezt a tudományos igazságot jó pár év betegeskedéssel.)
Sajnos patikai tisztaságú sót februári betiltása után nehéz hozzájutni 99%-os tisztaságú sóhoz, de nem lehetetlen, pl.: www.lengyelso.hu Más helyeken is lehet találni 99%-os tisztaságút, eléggé keresni kell, főként olyant nehéz találni, amelyben nincs egyéb adalékanyag.
Szvsz nyugodtan lehet enni fehér lisztet, én eszem, répacukor helyett barnacukrot, és soha nem veszek ízfokozóval és tartósítószerrel készült élelmiszereket: mindig elolvasom az összetételt és a feldolgozott élelmiszerek nagy része ezzel kiesik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!