Kaphatok a szóda víztől szén-dioxid mérgezést?
Az igazság az, hogy ehhez sem értek, rögtön megnéztem a szódásüveg mit tartalmaz, de savra nem utalnak: "CO2 tartalom, min. 7gr/l"!!!
A CO2 stabil anyagnak tűnik, ugyan ha jól emlékszem, bizonyos körülmények között, oldódik a vízben, a növények gyökerei így veszik fel, vagy a tenger növényei! Ami rosszabb, a levegőben lévő CO2 kiszorítja az oxigént, lásd
bor erjedése, fulladást okoz, de elkeveredve a mennyisége eloszlik, ennek
hatásaként említik a globális felmelegedést, ez valószínű tény, mert a levegő nem melegíthető, de a CO2 tartalma igen, ezért álmosodnak el az iskolában a gyerekek!!!! Ami a szódával kapcsolatban ma engem izgat, a kisebb fűtés miatt, szeretem a málnaszörpöt, viszont a hidegben nem kell jégkockát tenni a pohárba, ennyi a takarékosság, majd a tüdőgyulladás
eldönti, hogy melyik a jobb!!!!!
Még egy 'apróságot' megemlítek, én CO2-vel fűtöttem, ugyanis a meleg CO2,
a meleg NITROGÉNNEL ütközve, FOKOZZA A HŐT!!!! (Inkább ezt kéne hasznosítani!!!!!! AZ lenne igazán az energia takarékosság!!!!!!!) Na jó,
NE ROHANJUNK ENNYIRE ELŐRE!!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!