Állandó puffadás? Mitől?
Nem tudom mikor kezdődött és miért, de nem 1-2 napja észlelem az állandó puffadást. Kb. csak reggel normális méretű a hasam, amint iszok egy pohár vizet, vagy megeszem a reggelim már akkora a hasam mint egy 6 hónapos kismamáé... annyira idegesítő már.
Szép vékony alkatom van amúgy, de ez a puffadás elveszi a kedvemet a csinos ruháktól is, inkább bő derekú felsőket veszek fel, hogy ne látszódjon.
Az még fontos lehet, hogy végbél gyulladásom van a lehető legenyhébb fajtája (proctitis ulcerosa), ez vérzéssel jár, bár jelenleg szedek rá gyógyszert de mivel úgy látom aktív szakaszban van, így megint vérzik.
El fogok menni a gasztroenterológushoz, aki a tükrözésem után elmondta, hogy mit kell tennem a betegségem kiújulásának elkerülésére, de addig is kérlek titeket, ha tudtok segítsetek hogy mi lehet ez, mit tehetek ellene, mennyire veszélyes?:(
Köszönöm a válaszokat!
20N
Köszönöm, megnyugtattatok.
Salofalk tablettát szedek, napi 3 szemet kell bevennem. Most nézem ez is okozhat puffadást....lehet, hogy a betegség miatti puffadás és a gyógyszer miatti össze adódik és azért nézek ki úgy mint egy terhes nő:( Annyira rossz, behúzott hassal kell közlekednem.....elegem van belőle.
01:13-as!
Egyáltalán nincs székrekedésem, sőt, van, hogy napi kétszer is elmegyek wc-re ilyen ügyben. Pont ezért vagyok olyan vékony én is, hogy nagyon meglátszódik a puffadás, ezért is bosszant annyira mert amúgy szép alakom lenne. Eddig figyeltem, hátha valami ételtől puffadok, de úgy istenigazából bármit megeszek/megiszok egyből puffadok. Nem fáj a hasam, sokszor még feszítő érzést sem érzek...egyszerűen csak nagy lesz.
Te milyen gyógyszert szedsz a gyulladásodra? És ez mennyire használ neked?
Mert én szedem ezt a salofalk-ot, persze, használt is valamennyit, de ha erős szakaszban van a betegségem akkor vérzik megint és gennyedzik:S
01:47-es!
Nagyon köszönöm a válaszod, lehet, hogy pont te fogsz ezzel segíteni! Meg fogom kérdezni a dokit, hogy szedhetném-e ezt a szert a gyulladásra kapott gyógyszeremmel. Én már esküszöm bármit megteszek, csak eltűnjön:D Neked amúgy nincs semmi ilyen bélproblémád, csak úgy magától puffadt a hasad?
Jajj az előzőnek elfelejtettem írni, hogy jobbulást!
01:13-as vagyok.
Köszi, neked is jobbulást!
Nem szedek gyógyszert, pedig írt fel annó a doki. Viszont azt nem a gyulladásra adta, hanem az emésztésre. Ugyanis erős gyomorsavam volt amit egy antibiotikum okozott, és hazavágta a bélflórám is. Szóval az egész bajom pont a gyógyszerek okozhatták szerintem. Most figyelek mit eszem, persze a lehetőségeimhez mérten, viszont egyenlőre nem sokat javultam. Plusz szorongó, stresszes is lettem, ami megintcsak ront a helyzeten. Amit most próbálok, hogy naponta megiszom fél liter probiotikus kefírt és figyelem mi lesz. Ha semmi, akkor jöhet valamilyen bogyó.
01:13-as!
Köszi:-)
Milyen gyógyszert írt fel neked a doki, ha nem vagyok túl indiszkrét? Én félnék nem bevenni az enyémet, mert így is még gyógyszerrel is, jelenleg vérzik, és hát néha úgy van székelési ingerem, hogy csak 1-2 csepp hígabb széklet távozik...bele se merek gondolni, mi lenne ha nem szedném. Plusz nekem is van valami szorongásos hülyeségem, mert bárhová indulok, mielőtt elindulnék rám jön a székelési inger, és van, hogy 5x is elmegyek wcre mielőtt elindulnék....és ez meg ugye megint nem tesz jót a gyulladásnak mert érzem, hogy fáj is. Úgy tudom ennek az a neve, hogy a végbél pszichés irritációja. Neked is ez van?
Kérlek, ha javulást észlelsz a kefírtől írd meg nekem, mert akkor én is szívesen kipróbálnám! Tényleg, már bármit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!