Rendszeres sportolás milyen mértékben csökkentheti a vércukorszintet?
Sportolás közben a szervezetben a cukrot égeted el.
Olyankor nagyon jó ha van nálad müzli szelet vagy szőlőcukor tabletta, mert a cukor nagyon hamar kiég a szervezetből intenzív testmozgás közben.
Már volt amikor feltekertem biciklivel a János hegyre, át a Széchenyi hegyre a normafához és nem ettem semmit szénhidrát forrást közben. Amikor visszafelé leértem a Budakeszi út aljára, már kezdtem olyan furcsán érezni magam. Olyan érzésem volt mint ha hideg hó lenne a környezetemben, pedig nem tél volt. Később kezdett minden sötétedni, amikor leszálltam a bicikliről és nagyon gyengének éreztem magam. Eszembe jutott, hogy nem ettem semmit (nem vagyok inzulinos) viszont a sport annyira égeti a cukrot, hogy leesett a vércukrom. Kerestem a bicikli táskában egy kis szőlőcukrot és bekaptam. Fél percen belül. mint ha kicseréltek volna olyan erőben és frissen éreztem magam.
Egyébként meg azért jó a mozgás mert attól fejlődik az izom tömeg. A nagyobb felépített és fenntartott izom tömeg segít elégetni alapban is a szénhidrátot vagyis segít csökkenteni a vércukor szintjét a mindennapokban is.
Már nagyon sok dolgot megtanultam a cukorbetegséggel és a szövődmények elkerülésével kapcsolatban. Korábban volt neuropátiám és kezdődő majd elhatalmasodó retinopátiám, akkor három havonta kellett járni a szemészeti klinikára. Már többször meg akarta lézerezni az orvos, de tudtam, hogy megoldom másképp és nem engedtem.
Az okát számolom fel a koleszterin szint jelentős csökkentésével és omega3 olajoknak a fogysztásával. Ezek az olajok önmagában nem segítenek, de a megfelelően nagy dózisú (40-80mg/nap) Atorvsztatinnal együtt már ki tudják tisztítani az ereket. A koleszterint nem a labor szerinti normál értékre kell leszorítani, hanem az alá ahhoz, hogy az erekben lerakódó koleszterin ismét a keringésbe kerüljön az érfalakról és a szervet azt felhasználja. Már két éve tünetmentes vagyok, sőt a korábbi problémák is vissza fejlődtek, elmúltak.
Szóval a mozgás, lehetőleg intenzív sport sokat segít.
Már alaposan kielemeztem milyen folyamatok játszódnak le a szervezetben a ii.-Es típusú diabétesszel kapcsolatban. Az étkezések adagja és az összetétele is már kiforrott és az is, milyen gyakran lehet szénhidrát tartalmú élelmiszert enni (másfél-kettő óránként annyit amit a következő ilyan idősn belül normál értékre le tud bontani a szevezetünk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!