Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Csoki függő vagyok?!

Csoki függő vagyok?!

Figyelt kérdés
Tudom, hogy kicsit fura ez a téma de kicsit félek, hogy ennek még lehetnek rossz következményei. Év eleje óta rengeteg csokit eszem. Megeszem naponta kb 1 vagy fél tábla csokit. Olyan is volt, hogy másfél táblát ettem. Emellett rendesen kajálok.. és nem is hízok. Egyszerűen nem vagyok képes rá. Muszáj minden nap ennem ebből lehet még valami baj?
2011. okt. 26. 21:49
 1/8 anonim válasza:
A csoki cukorbetegséget okoz anyám szerint, én eddig ezt nem tapasztaltam, pedig én is nagyon sok ideig napi egy táblával ettem. Ha nem hízol meg, az nagyon jó, de a fogaid elromolhatnak, azokra vigyázz. Emellett pedig üdvözöllek a csokoholisták klubjában, igen, függő vagy. :D
2011. okt. 26. 21:54
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem csoki hanem cukor függő lehetsz. Ekkora mennyiség nem tesz jót a szervezetednek, eltelítődik cukorral. Ha nem tudod csökkenteni az adagot akkor étcsokit egyél minél nagyobb kakaótartalommal. Kevesebb bennük a cukor és az édesítő.
2011. okt. 26. 21:55
 3/8 anonim ***** válasza:

A csokival két nagy baj van. A magas cukor- és zsírtartalma. A cukor feldolgozására nincs felkészülve a szervezetünk, mert a természetben lényegében nem fordul elő. Ha cukrot viszel be, az a gond, hogy gyorsan lebomlik, rengeteg inzulin kell hozzá, ami megterheli a hasnyálmirigyet, és a sejtek egy idő után ellenállóvá válnak az inzulinnal szemben, nem veszik be a cukrot, e helyett a vérben fog keringeni, és kész a cukorbetegség. Ez lassan, évtizedek alatt épül fel, de nagyon veszélyes.

Szóval szerintem életveszélyes dolgot csinálsz ezzel a csokival, rettentően leterheled magad, és ennek, valamint a káros zsíroknak előbb-utóbb következménye lesz. Le kell szokni róla, illetve csak ritkán pár kockányit lehetne enni, és az is 70 % körüli kakaótartalmú étcsoki legyen, mert abban ugye több a hasznos kakaó, és kevesebb a zsír.

2011. okt. 26. 22:00
 4/8 anonim ***** válasza:
kívánja a candidád? :)
2011. okt. 26. 22:01
 5/8 A kérdező kommentje:
a candidám?
2011. okt. 26. 22:42
 6/8 anonim ***** válasza:
Igen. A candida fő tápláléka a cukor, ilyen környezetben érzi jól magát, ezért a cukordús táplálkozás ezt a gombafélét is bevonzhatja.
2011. okt. 26. 22:51
 7/8 anonim ***** válasza:
Ugyan már. Édesapám egész életében két pofára tömte és még most is a sütit, csokit, és cukorbetegségnek még a leghalványabb jelét sem mutatja.
2011. okt. 27. 21:30
 8/8 anonim ***** válasza:
Na ez a tipikus hülye magyar gondolkodás. Én nyugodtan dohányozhatok, zabálhatok, ihatok, rám nem vonatkoznak a természet törvényei! És mindenki talál magának egy állítólagos referenciaszemélyt, aki no lám, tök egészségtelenül élt, és mégis... Csak egy egy picit is értelmes lény nem ebből indul ki, ha egyáltalán igaz ez. Hanem abból, hogy ami árt, az bizony árt, mesélgethetünk bármit!
2011. okt. 27. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!