Tényleg nem marad semmi tápanyag, ásványi anyag a zöldségekben főzés után?
Figyelt kérdés
Szóval mondjuk egy tál karfiol krémlevesben semmilyen hasznos anyag nincs?:(2011. szept. 7. 17:49
1/2 anonim válasza:
az ásványi anyagok nagy része benne marad, a vitaminok egy jó része viszont nem. Szénhidrát és fehérje (a zöldségekben mondjuk kevés van) is benne marad.
2/2 kút válasza:
De marad csak az semmire nem elég. Nem azért mert már eleve hígítod a karfiolt hanem azért is mert a mai növények fel harmadannyi értékes anyat tartalmaznak mint mondjuk 60 éve. Kivéve a káliumot de mondjuk ilyen mennyiségben ez se túl hasznos:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!