A zöldségekből főzés/párolás/sütés után valóban eltűnnek a vitaminok?
Figyelt kérdés
2011. aug. 4. 18:30
1/3 anonim válasza:
Igen és nem.. Nem arról van szó, hogy teljesen eltűnnek, hanem hogy a legtöbb vitamin hőérzékeny és nagyon könnyen bomlik (pl. C-vitamin). Tehát amíg mondjuk a nyers paprikában 100%-nyi vitamin van, addig egy pároltban mondjuk 3% (nem pontos szám, de tényleg drasztikusan kevesebb). Még mindig van benne vitamin, még így is egészséges, de jóval kevésbé, mint a nyers zöldség.
2/3 anonim válasza:
ha nem főzöd 20 percnél tovább, akkor azért még elég sok minden marad:). persze nyersen a legjobb.
3/3 anonim válasza:
Amit lehet fogyassz nyersen! Tehát paprika,paradicsom,uborka,retek,sárgarépa. De ha ebédre is párolsz zöldségeket,akkor igen, marad továbbra is vitamin bennük(igaz jóval kevesebb) de az egyszer biztos,hogy százszor jobban jársz vele mint egy hamburgerrel:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!