A barátnőmet hogyan tudnám rábeszélni, hogy erre nincs szüksége és újra legyen a régi?
Semmi gond,köszönöm a segítséget :)
Igen a terhesség teljes mértékben kizárható,mert nem voltunk együtt szexuálisan mert ő még nem állt készen rá,én ezt elfogadtam.
És az a furcsa,hogy az osztályban senki sem csinálja ezt,mint ő...
Voltak orvosnál is,mert májusban mononukleózisa volt...És amellett ezer más baja volt,alacsony vérnyomás stb...
Viszont nem hajlandó elmenni orvoshoz...
Vegyük rá erőszakkal,vagy mit tudnánk csinálni?
Azért nem akar orvoshoz menni,mert akkor kiderülne,hogy nem eszik,fogyózik hasonlók...De így is tudja mindenki...
Tudsz valamit tanácsolni ? :/
Biztos, hogy emiatt nem jön meg neki a mensese. Én is fogytam kb 4-5 kilót, és nekem sem jött meg 8hónapig!
Ez nagyon gyakori! Modell barátnőimnél is előfordult már. Nem az a lényeg, hogy normális tempóban fogyott, hanem hogy a saját egészséges "versenysúlyához" képest hogyan fogyott le (egészségtelen/hiányos táplálkozás, koplalás - ez mind felborítja a hormonháztartást és vitaminhiányt idéz elő) Főként a koplalás miatt. Beszélj vele, értesd meg vele, ha kicsit sportol és odafigyel akkor is lehet vékonyabb - ha neki ez a vágya és ennyire makacs az ellen nem tudsz mit tenni. NE azt mondogasd neki, hogy számodra így is tökéletes, próbáld meg pozitív irányba terelni egészségügyileg! sok sikert:)
A dietetikusnak üzenem, hogy olvassa el mit írtam a BMI-ről.
---
Én pedig azt tartom fenn továbbra is, hogy fél év alatt 6 kilót fogyni, ha valaki nem kimondottan sovány, nem okozhat semmi problémát. Ez havi 1 kiló (feltéve, hogy folyamatosan fogyta, nem 5 hónapig semmit, mert még evett, és az utolsó hónapban lefogyott 6-ot koplalással, de a kérdező nem így írta). A vérzés kóros soványság esetén marad el, ha fogyókóráról van szó, ill. hirtelen fogyásnál. Itt egyik sem igaz. Ha havi 1 kilótól elmaradna a vérzés, a nők 80%-a nem menstruálna.
Elhiszem, hogy a koplalás okoz vérzéselmaradást (vitaminhiány stb., amit írtak), de havi 1 kg nem lehet koplalás elméletileg.
Amennyiben a barátnőd tényleg semmit nem eszik, vagy csak alig, és nem fogy (6 kg fél év alatt az semmi!), akkor meg kell vizsgálni, nem hormonzavar áll-e a háttérben, mert a hormonzavar akadályozza a fogyást és attól viszont elmaradhat a menstruáció is.
Megértem, hogy te a viselkedése miatt aggódsz, hogy nem fogadja el magát stb., de először a testét kellene gyógyítani, vagy legalább párhuzamosan, mert az, hogy szinte biztosan van baja, az nagyobb gáz, mint hogy rosszkedve van. (Persze azt sem szabad alábecsülni, hogy önértékelési zavarai vannak.)
havi 1 kg nem lehet koplalás elméletileg.
ELMÉLETILEG
ezen van a hangsúly... nem ismered a lány fogalmad sincs hogyan fogyózik..... az össze vissza nem evésnek, intenzív sportolásnak vagyis az agyatlanságnak igen is lehet ez a következménye. S azt sem tudod mióta él így.. hiszen a srác is csak féléve ismeri.. lehet már évek óta csinálja csak még nem tűnt fel senkinek.
Köszönöm az új tanácsokat is!
Igazából lassan 2 éve ismerem,mert tavalyelőtt évfolyamtársak voltunk egy fél évig,aztán tavaly osztálytársak és úgy jöttünk össze....
Sokat mesélt arról,hogy sohasem volt elégedett magával,de nem csinálja évek óta ez fix,mert anyukája is mondta,hogy mindig is tök normálisan evett...Se nem sokat,se nem keveset... :/
Tényleg csak hat kilót fogyott? Láttad őt a mérlegen, vagy csak ő mondja? Mert akár hazudhatott is, és sokkal többet fogyott.
Én is anorexiás voltam, és volt hogy vagy 7 kilóval többnek hazudtam magam, mint eredetileg voltam, csak azért kérdem...
Úristen ez eddig fel sem merült bennem :/
De nem hiszem,ilyenben nem hazudna,pláne nem ennyit...
És azért még most sem nagyon vékony szerencsére,csak a következményektől félek...:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!