Tejivás után felpuffadok, fáj a gyomrom, és kicsit émelygek. Mi lehet ez?
Figyelt kérdés
Imádom a tejet,minden este megiszok egy-másfél bögrével.Kb 1 hete vettem észre hogy utána nagyon felpuffad a hasam,fáj a gyomrom,és kicsit émelygek is...Az elején azt hittem hogy nem ettem rendesen,vagy ilyesmi és azért puffadt-fáj a hasam,de most már biztos vagyok benne hogy a tej miatt.Olvastam arról,hogy ilyesmi tünetek a tejcukorérzékenységre utalhatnak,lehet hogy tényleg az?15 éves lány vagyok,ha mondanám anyának ő tuti azt mondaná ó semmi baj ne igyál tejet ennyi,nem kell orvoshoz menni...2011. szept. 5. 22:32
1/13 anonim válasza:
nem lehet, hogy laktózérzékeny vagy?
2/13 anonim válasza:
Azt nem tudom mi, de pont valamelyik nap beszélgettem egy ismerősömmel és erre a témára terelődött a szó. Ő mesélte, hogy neki sem bírja a gyomra a tejet, ezért évekig nem is itta, mire aztán egyszer megpróbálta a bolti 1.5%-os tejjel és attól nem volt semmi baja. A többit továbbra sem tudja meginni.
3/13 anonim válasza:
Én is azt mondanám, h ne igyál tejet. Hiába vizsgálnak ki, ha laktózérzékeny vagy, akkor is ez lesz a "gyógymód".
4/13 anonim válasza:
Én is tejre érzékeny vagyok. Ajánlom neked a laktózmentes tejet, attól nem lesz ilyen problémád. A savanyított tejtermékek sem okoznak általában gondot. Ha így érzed magad a tejtől, ne igyál normál tejet, mert nagyon tönkre mehet a bélflórád.
5/13 anonim válasza:
A tehén tejet váltsd ki zab / rizs / szója tejre és nem lesz ilyen panaszod. Nagy valószínűséggel tejérzékenységed alakult ki.
6/13 A kérdező kommentje:
köszönöm.:) orvoshoz elmenjek miatta,vagy nem szükséges?ha igen,a sima háziorvoshoz?
2011. szept. 6. 22:19
7/13 anonim válasza:
Ha akarsz róla papírt, menj el kivizsgáltatni magad. Először háziorvos, ő majd továbbküld, ahova kell.
8/13 anonim válasza:
Én nem csináltatnám meg a vizsgálatot, mert ez egyértelműen tejallergia. Jó nagy hasmenést okoz a vizsgálat után a tejcukor tömény ivása hetekig.
9/13 anonim válasza:
Én a kefírrel vagyok így. Minden este megiszok egy 3 dl. es pohárral, aztán egy idő után meghajr. Akkor két napig nem iszok kefírt. Aztán megint előszedem. Lehet, hogy időnként be be csúszik egy kicsit romlottabb, vagy a szervezetem telik meg, és akkor pár napot ki kell hagyni. Nem tudtam még rájönni. De a tejcukorérzékenység nem alakul ki egyik napról a másikra. Hagyjál ki pár napot, aztán megint próbálkozzál. Semmi bajod nem lesz tőle.
10/13 anonim válasza:
Nekem is most mutatták ki a laktózt. 8 hónapig szenvedtem a beleimmel. Most azt kutatom, hogy mi minden tartalmazza. Ha kéred, leirom, milyen vizsgálat volt. 50/N.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!