Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha egy nap megszegem a gluténm...

Ha egy nap megszegem a gluténmentes diétámat és megeszek pl. a egy pizzát, attól mennyi bajom lesz?

Figyelt kérdés
Fél éve derült ki, hogy lisztérzékeny vagyok. Azóta diétázom, de nagyon nehéz idegileg. Rengeteg étel van amit korábban szerettem, és most egyiket sem ehetem meg. Mennyire káros, ha egy évben megeszek egy pizzát?
2009. ápr. 16. 16:30
 1/2 anonim ***** válasza:
83%

Én is lisztérzékeny vagyok, már 22 éve, kicsi gyerekkoromtól, szóval nekem nem volt nehéz hozzászokni a szituhoz, de el tudom képzelni mennyire az lehet érettebb fejjel a váltás.

De mégis azt javaslom, hogy NE EGYÉL GLUTÉNTARTALMÚ ételt, mert saját magaddal cseszel ki (bocsánat a szóhasználatért). Lehet, hogy nem leszel rosszul, ha megeszed (szerencsére engem a jelentkező tünetek is visszatartanak a kísértésbe eséstől, ugyanis pár grammnyi liszttől végighányom a napot úgy hogy a végén már az epém jön fel, és nem lehet lecsillapítani). Én csak véletlen diétahibát követtem el, vendégségben a rokonok váltig állították h a kaja gm, hát még se volt az.

Szóval ha nem is jelentkeznek ilyen heves tünetek, akkor is hatással van a szervezetedre, immunanyag termelődik a glutén ellen és a szervezeted a saját sejtjeidet pusztítja el. A hosszútávú diétamegszegés pedig akár bélrendszeri rákot is okozhat, vagy meddőséget például.

Amúgy kis gyakorlással mindent meg lehet tanulni főzni, sütni, ajánlom kezdésnek a www.liszterzekeny.hu oldalt, sokan segítenek majd.

Ha meg igazi éttermi pizzára vágysz, már az a kérdés is megoldott ha budapesti vagy: a Keletinél van az Etna nevű étterem, ott lehet gm pizzát kapni. Ha bármiben kell segítség, írj nekem vagy a lisztérzékeny honlapra. Légy észnél, ne csinálj butaságot, ez nem játék!!!

2009. ápr. 17. 10:18
 2/2 anonim ***** válasza:
Én nem tenném :(
2011. jún. 6. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!