Ha egy nap megszegem a gluténmentes diétámat és megeszek pl. a egy pizzát, attól mennyi bajom lesz?
Én is lisztérzékeny vagyok, már 22 éve, kicsi gyerekkoromtól, szóval nekem nem volt nehéz hozzászokni a szituhoz, de el tudom képzelni mennyire az lehet érettebb fejjel a váltás.
De mégis azt javaslom, hogy NE EGYÉL GLUTÉNTARTALMÚ ételt, mert saját magaddal cseszel ki (bocsánat a szóhasználatért). Lehet, hogy nem leszel rosszul, ha megeszed (szerencsére engem a jelentkező tünetek is visszatartanak a kísértésbe eséstől, ugyanis pár grammnyi liszttől végighányom a napot úgy hogy a végén már az epém jön fel, és nem lehet lecsillapítani). Én csak véletlen diétahibát követtem el, vendégségben a rokonok váltig állították h a kaja gm, hát még se volt az.
Szóval ha nem is jelentkeznek ilyen heves tünetek, akkor is hatással van a szervezetedre, immunanyag termelődik a glutén ellen és a szervezeted a saját sejtjeidet pusztítja el. A hosszútávú diétamegszegés pedig akár bélrendszeri rákot is okozhat, vagy meddőséget például.
Amúgy kis gyakorlással mindent meg lehet tanulni főzni, sütni, ajánlom kezdésnek a www.liszterzekeny.hu oldalt, sokan segítenek majd.
Ha meg igazi éttermi pizzára vágysz, már az a kérdés is megoldott ha budapesti vagy: a Keletinél van az Etna nevű étterem, ott lehet gm pizzát kapni. Ha bármiben kell segítség, írj nekem vagy a lisztérzékeny honlapra. Légy észnél, ne csinálj butaságot, ez nem játék!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!