Milyen következményekkel járhat, ha nem hízom?
A testtömeg-index szerint kórosan sovány vagy, ami azt jelenti, hogy bizonyos betegségek, illetve ezek szövőményei sokkal súlyosabb következményekkel járhatnak nálad.
Egyszerű statisztika az egész, megnézték, hogy egy adott magasságú embereknél milyen gyakorisággal fordulnak elő bizonyos, a testsúllyal összefüggésbe hozható betegségek. Azt a tartományt nevezték el "normális testtömegnek", amikor ezek kockázata a legalacsonyabb volt. Ha ennél magasabb, vagy alacsonyabb valakinek a súlya, az átlagosán súlyosabb egészségügyi kockázatnak van kitéve.
De azért nyilván ezek a megfigyelések mögött logikus magyarázatok is állnak, gondolj pl. arra, hogy kellő mennyiségű tartalék híján egy komolyabb influenza is megviselhet, nagyobb az esélyed, hogy benyelsz egy tüdőgyulladást is mellé.
A testtömeg növelésének legegyszerűbb modja az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás. Nálad az utóbbira kéne hangsúlyt fektetni. És még valami: 40 kilósan egészen egyszerűen NEM lehet pocakod. Kizárt.
Akkor én is kórosan sovány voltam. 16 évesen sőt 18 évesen is ilyen súllyal rendelkztem. Érettségi után amikor elkezdtem fogamzásgátlót enni,akkor kezdtem hizni. Egészen 57 kilóig sikerült:d
De ma vagyok 175 cm körül.. NE izgulj! Fogsz majjd hizni!Egyél csak amennyit és amit jól esik:D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!