Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen következményekkel...

Milyen következményekkel járhat, ha nem hízom?

Figyelt kérdés
16 éves leszek, 150 cm és 40 kg vagyok. Nagyon sokan mondták, hogy mindenképpen híznom kéne, de az a helyzet, hogy sosem fogyókúráztam, illetve eszek én bőségesen, csak akkor, ha kívánom, és addig, ameddig jól esik. Híznék én, de pocakra nem szeretnék pluszt, ezért nem erőltetem a hízókúrát. Ha nem híznék, az milyen következményeket vonhat maga után?
2009. ápr. 12. 17:53
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja, és soha életemben nem sportoltam semmit, így izomzatom se nagyon van, és nem vagyok olyan hűde gebe, pont egy icipici hasam van, de máshol nincs feleslegem.
2009. ápr. 12. 17:54
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A testtömeg-index szerint kórosan sovány vagy, ami azt jelenti, hogy bizonyos betegségek, illetve ezek szövőményei sokkal súlyosabb következményekkel járhatnak nálad.

Egyszerű statisztika az egész, megnézték, hogy egy adott magasságú embereknél milyen gyakorisággal fordulnak elő bizonyos, a testsúllyal összefüggésbe hozható betegségek. Azt a tartományt nevezték el "normális testtömegnek", amikor ezek kockázata a legalacsonyabb volt. Ha ennél magasabb, vagy alacsonyabb valakinek a súlya, az átlagosán súlyosabb egészségügyi kockázatnak van kitéve.

De azért nyilván ezek a megfigyelések mögött logikus magyarázatok is állnak, gondolj pl. arra, hogy kellő mennyiségű tartalék híján egy komolyabb influenza is megviselhet, nagyobb az esélyed, hogy benyelsz egy tüdőgyulladást is mellé.

A testtömeg növelésének legegyszerűbb modja az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás. Nálad az utóbbira kéne hangsúlyt fektetni. És még valami: 40 kilósan egészen egyszerűen NEM lehet pocakod. Kizárt.

2009. ápr. 12. 18:07
 3/7 A kérdező kommentje:
köszi a választ! ne sörhasra gondolj, hanem... na. de van egy kicsi, de engem nem zavar, mert ha az sem lenne, akkor nagyon vékony lennék. még ennél is vékonyabb.
2009. ápr. 12. 18:10
 4/7 anonim ***** válasza:
az előttem válaszolónak teljesen igaza van. az is lehet,hogy már most van valamilyen betegséged,ami miatt nem tudsz hízni. a későbbiekben a baba vállalásra,menzeszre is kihathat ha nagyon vékony van. Esetleg orvossal beszélhetsz,ő tud felírni étvágynövelőt.
2009. ápr. 12. 18:28
 5/7 anonim ***** válasza:
75%
sport, sport, SPORT!
2009. ápr. 14. 08:08
 6/7 anonim ***** válasza:
75%
hát, na igen, a hormonok is csak 40kiló felett működnek rendesen... amúgy annyira szerintem nem kevés, de lehet tünet. ha nem tudsz hízni és kiálló a hasad az lehet akár lisztérzékenység miatt is.
2009. jún. 30. 20:23
 7/7 anonim ***** válasza:

Akkor én is kórosan sovány voltam. 16 évesen sőt 18 évesen is ilyen súllyal rendelkztem. Érettségi után amikor elkezdtem fogamzásgátlót enni,akkor kezdtem hizni. Egészen 57 kilóig sikerült:d

De ma vagyok 175 cm körül.. NE izgulj! Fogsz majjd hizni!Egyél csak amennyit és amit jól esik:D:D

2009. aug. 10. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!