Ha nem adatom be a gyermekemnek a 15 hónapos MMR oltást, milyen következményekkel járhat ez?
Amennyiben gyermeke kötelezô védôoltása elmarad, akkor az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat illetékes kistérségi/fôvárosi kerületi intézete a védôoltás beadását határozattal rendeli el.
Az én fiam most kapta meg egy hete.
ez kanyaró mumpsz és rubeola elleni oltás.
A közvetlen következménye, hogy a gyereked megkaphatja e betegségeket és pl.megfertőzhet egy kismamát akinek emiatt sérült gyereke születik. Vagy fiad kapja el a mumpszt később és terméketlen lesz. vagy a lányod a rubeolát terhesen és sérült gyereke születik.
E oltás ismétlését fogja a gyerek majd az iskolában megkapni,ha az elsőt nem kapta meg,akkor bele fog betegedni.
Egyébként ezek kötelezőoltások, (éppen a társadalmat,a többi embert védi vele a törvényhozó) ha nem adatod be, akkor akár felfüggeszthetik a felügyeleted a gyerek egészségügyi ellátásában és gyámhatósági felügyelet alá helyezhetik az egészségügyi ellátását
Engem is hülyére rémisztgettek ezzel az oltással,de ettől függetlenül beadattam....és semmi baja nem lett,még hőemelkedése sem.Egyébként ha jól tudom még oviba sem mehet ha nem kapta meg a kötelező oltásokat.
Off:egyébként miért nem akarod beadatni,ha már az eddigieket(gondolom)megkapta?
Miért nem akarod beoltatni?
Nem kötekedni akarok csak kíváncsi vagyok?
Ezt olvassátok el és meglátjátok, miért félek beadatni ezt az oltást /oltásokat/ gyermekemnek.
A következménye egy nagy adag kellemetlenség és bosszúság neked, amivel az égvilágon semmit nem érsz el, csak a nyakadba kapsz egy rakás gondot.
Megúszni nem fogja, mert így is úgy is megkapja, ha nem most, akkor azelőtt, hogy oviba menne, mert be se veszik, ha nincsenek meg a kötelező oltások. Akkor viszont majd rádszállnak, határozattal köteleznek a beadatására, majd eljárást indítanak ellened.
Gondolod megéri? Csak hogy később kapja meg a gyerek, kockáztatva ezzel, hogy esetleg magát a betegséget kapja el, és neadjisten belehal? (pl. kanyarójárvány Franciaországban)
Adasd be, kihagyni úgysem lehet örökre (kivéve ha nem tervezed, hogy oviba, iskolába menjen - Tarzan se kapta meg, mégis felnőtt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!