Milyen jogi következményekkel járhat, ha nem tudom átvenni a vaterán leütött terméket?
Figyelt kérdés
A vaterán "ingyen elvihető"-ként hiredtett sittre tettem 5 Ft (!) értékű licitet, meg is nyertem. Útfeltöltésre kellett volna. Felvettem a kapcsolatot az eladóval, de amíg a szállítást szerveztük, olyan új anyagi jellegű problémám támadt, ami miatt az egész útjavítás meghiúsult. Jeleztem neki, hogy sajnos már nem tudom vállalni az 50-60 ezer ft-os szállítási költséget, sőt, hetekig kerestem az ismerőseim között valakit, aki helyettem megszabadítja a felesleges sitt-től. Nem sikerült. Jeleztem. Gondoltam, ad egy negatívot, hát így jártam, végülis az én hibám. Nem tette, de most jogi következményekkel fenyeget. Mit tud tenni? Előre is köszönöm a választ!2011. aug. 30. 17:49
1/4 anonim válasza:
Írd meg az értékelést, adj semlegeset, jelöld az "adás-vétel nem jött létre" karikát, az indoklásnál válszd az "egyéb ok" sort, írd be, hogy nem tudod elvinni a cuccot és kész!
Gondolod, hogy ügyvédek hadát fogja rád zúdítani?
2/4 anonim válasza:
Polgári keres úton követelheti a teljesítést, de nyilván nem fogja, csak rád akar ijeszteni.
3/4 A kérdező kommentje:
Eddig eszembe sem jutott ilyesmi- de a rámijesztés alaposan sikerült neki. Pont ez a polgári peres út érdekelne- tényleg remélem, hogy csak ijesztget, meg nem is értem, hogy tudná, hiszen ugye, a vatera nem adhat ki semmiféle adatot. A nevemet tudja, az e-mailemet, meg a telefonszámomat... Ugye, ez nem elég?
2011. aug. 30. 19:46
4/4 anonim válasza:
Biztos ami biztos postai csekken add fel neki az 5 forintot és tedd el a bizonylatot. Így bizonyíthatod, hogy kifizetted a terméket. Ja, hogy nem hoztad el? Ez a törvény szerint nem bűn, sőt. Az adás vétel részedről létrejött, mikor átadtad a vételárat.
De amúgy úgysem fog beperelni érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!