Epekovem van! Mit ehetek, hogy ne gorcsoljek?
Meg nem volt gorcsom de nem is szeretnem ha nem is lenne.
Segitsegeteket kerem! Koszonom!
A zsíros ételekkel vigyázz. Ha zsírosat eszel, akkor az epehólyag epét kezd pumpálni a patkóbél felé, mert a zsír emésztéséhez epére van szükség. Ilyenkor, ha kövek vannak az epében azok megmozdulnak és nagy fájdalmat, epegörcsöt okoznak.
Tehát kerüld a nagyon zsíros ételt.
Plusz a tejet, sajtot, majonézt, paradicsomot, zöldséget(pl ubi) csak hámozva egyél.
Egy epekővel műtött lány
Engem már megműtöttek, de előtte jobban tettem volna, ha a következőket kerülöm: tojás, füstölt dolgok, mák. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Ja, és a paprikát, paradicsomot a héj nélkül enni, ahogy azt az előttem szólok is írták már!
Egyébként amíg be nem kerültem a sürgősségire, addig csak a tojástól fájt a gyomrom, nem görcsöltem. Nem tudtam, hogy epekövem van. Aztán egy nap beindult, és két nap múlva már a műtő asztalon feküdtem. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!