Mi a glutén?
Figyelt kérdés
2011. aug. 2. 11:34
1/5 anonim válasza:
gluténszirupot tudom csak: az igazából cukor, csak valahogy megcsinálják, hogy folyékony legyen. tehát szerintem kevés vízzel oldják a cukrot, és akkor krém állaga lesz. tehát magyaránt cukor-öntet. :) NEM EGÉSZSÉGES!
2/5 anonim válasza:
A glutén egy fehérje, a legtöbb gabona sikérjének egyik fő alkotórésze.
3/5 anonim válasza:
Az amit a lisztérzékenyek (mint én) nem ehetnek.
4/5 anonim válasza:
"A glutén két fehérje, a gliadin és a glutenin keveréke. A búza, a rozs és az árpa magjainak endospermiumában találhatók a keményítővel együtt. A gliadin és a glutenin a búzaszemek fehérjetartalmának kb. 80%-át teszi ki. Mivel vízben nem oldódnak, tisztíthatóak a keményítő kimosásával.
Bár a búza az élelmiszerek fehérjetartalmának jelentős részét teszi ki, bizonyos emberek érzékenyek a gluténra (gluténszenzitív enteropathia) és ezért nem fogyaszthatják."
5/5 anonim válasza:
kedves első! az glükózszirup..
16L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!