Már nem tudom, mit változtathatnék az étrendemen, hogy elmúljon a székrekedésem. Tanácsok?
"szinte csak gyümölcsön, zöldségen, müzlin és joghurton élek"
szerintem ott a gond, hogy borzalmasan idióta módjára állítottad össze az "étrendedet", és a diatetikus táplálkozáshoz annyi közöd van, mint nekem az űrhajózáshoz.
azért ezeket eszem nagy mennyiségben, mert elméletileg ezek jót tesznek az emésztésnek. nyilván azért mást is fogyasztok (:
nem azt mondtam, hogy szakértő vagyok, a "dietetikus" szót csak "kíméletes" értelemben használtam. pont ezért kérek tanácsokat, mit tegyek.
reggel egy pohár tej és mellé egy kovi ubi :) azt hiszem az emberek 70%-a ettől garantáltan menne a wc-re.
Egyébként szerintem ez a legegyszerűbb megoldás, keresni két olyan ételt/italt amit a Te gyomrod nem bír együtt. Persze nem tartósan fogyasztani minden reggel, de néha mikor be kell segíteni az emésztésnek akkor jól jöhet.
nekem is volt ilyen heti 1-2 szer sikerült csak de mára megoldódott, nekem így vált be
reggeli zabkorpa+natur joghurt+kis méz+ aszalt/friss szilba, vagy bogyós gyümölcsök
zabkása tejjel és aszalt szilvával
piritós szilvalekvárral+egy pohár tej kis mézzel
teljes kiőrlésű szendvics+sonka, sajt+zöldségek egy pohár zöld tea, vagy mate tea
tízórai, uzsonna gyümölcs+korpivit keksz+joghurt vagy kefír
ebéd gazdagon zöldséglevsek, másodiknak. rizs zöldségesen hús, hal, tojás különbözőféleképpen
heti 4szer főzelék(sóska, spenót, tök, paradicsomos káposzta, lencse, zöldbab, borsó) rakott zöldséges-husos tészták, lecsó, töltött zöldségek, kovászos uborka
vacsora tej müzlivel, gyümölccsel, piritott dió joghurttal, gyümölcs, zöldség túróval, kegírrel utána egyből egy nagy pohár forró tea
tegnap 01:29
nagyon buta vagy.Nem értem, hogy minek adsz ilyen tanácsokat...
azt írod, hogy be kell segíteni az emésztésnek, előtte meg azt írod, hogy 2 olyan ételt összeválogatni, amit nem bír a gyomrod(vagy valami hasonlót írtál). Ez csak ahhoz vezet, hogy szétfosod a budit szó szerint, meg rongálod a bélbolyhokat, ezzel hosszútávon még nagyobbá teszed a problémát, és még nagyobb székrekedéseid lesznek.
Kérdező, ezt a baromságot felejtsd el!
Ami segíthet:
útifű maghéj(drogéria), semleges ízű, állagra meg olyan mint a moslék, de csodákat tud csinálni. Ha nem volna jó, akkor vannak egyéb rostkészítmények(kapszulában pl, vagy por alakban) Az a korpa, ami benne van a joghurtban, semmire nem elég. + mellé vegyél egy 20 dbos Normafloret, vagy bármilyen más probiotikumot. Emellett még nem ártana növelni az elfogyasztott víz mennyiségét. Sokan azt hiszik, hogy milyen sokat isznak, aztán hogyha ráállnak egy adott étrendre, amiben meg van szabva, hogy mondjuk igyanak 5 l vizet, csodálkoznak, hogy "Úristen mennyi". Sok idióta véleménye ellenére a "magas" vízbeviteltől az ég világon semmi bajod nem lehet. Én fiú vagyok, sportoló, 182/92kg kb 12% testzsírral és van, hogy napi 8-9 litert is megiszok.
köszönöm a tippeket!
igyekszem minél többet inni, mondjuk melegben ez nem nehéz...
az utolsó előtti válaszolónak szuper anyagcseréje lehet, ha megbirkózik a rizzsel meg a főzelékekkel - ezek köztudottan nehéz ételek, az én emésztésem azonnal megmurdál tőlük (: irigyellek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!