Kinek mi a véleménye a tejről/tejfogyasztásról?
Avagy igyunk tejet, vagy ne? Hasznos, vagy káros?
Annyi mindent olvastam ezzel kapcsolatban, teljesen különböző cikkeket, hogy nem tudom melyiknek higgyek.
Hát... nem jó helyen tetted fel a kérdést, itt totál hozzá nem értők vannak, mint te meg én...
Ez nem "szerintem" kérdése, orvosok és kutatók sem tudnak megegyzeni.
Van, aki szerint nagyon egészséges, gyerekeknek és nőknek (terhes nőknek még inkább) kimondottan ajánlják a kalcium miatt.
Egyes kutatások szerint viszont nagy szerepe van a rákos megbetegedésekben. Erről láttam egy könyvet is az Alexandrában, bele is olvastam, azt csodálom, hogy még nem halt ki az emberiség. :) Annyi rosszat írtak.
Ha a személyes véleményemre vagy kíváncsi: erre is igaz, hogy mértékkel. Én szeretem, ha megkívánom, megiszom, de csak azért mert egészséges, nem nyomok be egy fél liter naponta, ha kell, ha nem, és nem is határoztam el, hogy soha többé tejet, csak mert állítólag egészségtelen.
De én azok közé tartozom, aki nem laktózérzékeny és nem fáj a hasa a tejtől.
Mire nem sütötték még rá, hogy köze van a rákhoz? Azért sütik rá mindenre, mert fogalmuk sincs, hogy mi okozza a rákos betegséget!
A cukorbetegséghez nem hiszem, hogy van köze, azért annyi cukor nincs a tejben.
Én is sok ellentmondásost hallottam róla, de bennem még mindig az a kép él, hogy a tej egészséges, egyszerűen azért, mert kiskoromban erre szoktattak.
A cukorbetegséggel kapcsolatban én azt olvastam, hogy a korán adott tehéntej (első 1-2 évben) az arra hajlamosoknál kihozhatja a fiatalkori cukorbetegséget.
Én mindenesetre nyugodtan iszom, max. napi 2 dl-t a müzlimbe vagy magában, eddig még semmi bajom volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!