Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szerintetek mindenképpen több...

Szerintetek mindenképpen több pénzbe kerül az egészséges életmód?

Figyelt kérdés
Ti odafigyeltek a megfelelő táplálkozásra?
2011. jún. 23. 18:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Csak az jutott eszembe, hogy "régebben a gazdagok ették a fehér kenyeret, a szegények a barnát. mára megfordult a világ a szegények eszik a fehéret, a gazdagok a barnát..."

Szerintem pénzbe kerül egészségesen élni, többe mint az ami "alap". Az hogy minden nap legyen gyümölcs az asztalon, zöldség a kamrában, tápláló ételek, biokaja, olyan hús ami tényleg tudod miből van stb stb...

Én egyetemista vagyok, nem mondhatom, hogy egészségtelenül táplálkozom, de ha változatosabban ennék, és lenne pénzem megvenni mindennap a gyümölcsöt, zöldséget, akkor más lenne. idén még epret sem vettem pl. ha lenne rá pénzem biztos vettem volna.

Szorítom a pénzt, mert hó végén ott vannak a számlák, és a rezsi...

És nem, nem járok bulizni, és nem szórom a pénzt, de spórolok a kaján.

Ez van, ha majd megtehetem, nem spórolok. Addig ez van:(

2011. jún. 23. 19:00
 12/20 napietus ***** válasza:

sokan tényleg azért étkeznek egészségtelenül, mint látom, mert nem tellik jobbra :(

de azért van aki simán nem törődik ezzel. pl. én nem járok tecsóba, meg ilyen helyekre, de csak ott van sokáig nyitva gyógyszertár, így néha van szerencsém. sokszor látom, hogy az emberek mindenből az olcsót veszik (Tesco gazdaságos olaj, liszt, felvágott, sajt stb.), de azért a chipsek, nasik, csokik, meg a cukros üdítők ott vannak a kosárban. szerintem ezeknek az árából simán vehetnének jobb minőségű élelmiszereket.

2011. jún. 23. 19:05
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Úgy gondolom, nem kerül többe az egészséges életmód, mint a minden mindegy alapon történő össze-vissza táplálkozás. A genetikára hivatkozni pedig butaság. Az is csak egy faktor a többi mellett. Csak végig kell gondolni, mennyibe kerülnek a kifejezetten káros élelmiszerek /cola, pizzák, virsli-félék, szalámi-félék, csokoládé, sütemények, ilyen-olyan töltött és más módon manipulált kekszek, üdítők, zacskós levesek, fagylaltok stb./ és máris kiderül az igazság. Persze a bio élelmiszerek nagyon drágák, de nem kell feltétlen azokhoz ragaszkodni. Tegnap beszélgettem egy súlyos tüdőbeteg emberrel, aki felsolt 6 közeli hozzátartozót, akik mind rákban haltak meg. Rám nézve ezt kérdezte: akkor én mire számítsak? Eközben egymás után szívta el a cigarettákat. Akkort most a genetika, vagy a viselkedés forma dönt?
2011. jún. 23. 19:12
 14/20 anonim ***** válasza:
62%

Nem feltétlen kerül több pénzbe pláne, ha az egészséges életmód nem egyenlő a bioélelmiszerek fogyasztásával.

Mi nem élünk nagy lábon, havi kb. 30ezer Ft jut kettőnknek élelmiszerre, mégis úgy gondolom, aránylag változatosan, egészségesen étkezünk.

Nem veszünk kólát, cukrozott gyümölcsleveket, chipseket stb, tehát ezzel pénzt spórolunk.

Eszünk viszont gyümölcsöt, zöldséget minden nap, tejterméket is és a jobb minőségű tej bizony olcsóbb, mint a rosszabb, hiszen a piacon vásárolt házi tej nálunk 150Ft/liter, míg a bolti vizezett löttyök ettől jóval drágábbak.

2011. jún. 23. 19:18
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Kezdjük ott, hogy mi az egészséges. SOTE-ra járok, és volt egy kutatásunk, hogy melyik az egészségesebb a chips vagy a zöldség. Mindenki meglepetésére a chips az egészségesebb! Ez azért lehet, mert a nagyobb márkáknak (pl. Chio) annyira magas a minőségi követelményük, hogy gyakorlatilag csak a sótartalom egészségtelen benne. Ezzel szemben a zöldségekben annyi vegyszert találtak (legyen az Tescoból vagy a piacról), hogy magasan nyerte az egészségtelen címet... Sajnos az egészséges étrend tényleg sokkal drágább, és én személy szerint nem figyelek rá. A burgonyán, a rizsen, a kukoricán és a borsón kívül semmilyen zöldséget/gyümölcsöt nem eszem meg sütve/főzve. Így pedig igencsak lecsökken az egészséges meleg ételek lehetősége. Bevallom sokkal szívesebben eszem fehér kenyeret, mert az a legfinomabb. Hála a zöldségutálatomnak az emésztésem nincs is rendben, így igyekszem nyersen enni (nyersen azért több növényt megeszem). Érdekes módon nem vagyok elhízva (sőt, inkább alultáplált), és a laborjaim normálisak.
2011. jún. 23. 19:22
 16/20 anonim ***** válasza:

ma 19:05

annyira igaz!!! És én se értem ezt.. Nem a kaján kell spórolni, legalábbis nem úgy, hogy a minőségéből engedünk.

2011. jún. 23. 20:07
 17/20 anonim ***** válasza:
Régi igazság, hogy csak a kaján lehet spórolni mert ott van variációs lehetőség. Próbálj meg te egy plazma tévén spórolni, amire rá van írva, hogy 160 ezer. És neked pont az tetszik.
2011. jún. 24. 18:07
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

"Régi igazság, hogy csak a kaján lehet spórolni mert ott van variációs lehetőség. Próbálj meg te egy plazma tévén spórolni, amire rá van írva, hogy 160 ezer. És neked pont az tetszik."

Na, én ezt nem értem. Szerencsémre nem szorulok rá a spórolásra, de teljesen jól elvagyok a régi katódsugárcsöves "doboz" tévémmel, ahogy az őskövület mobilommal is, ami nem színes-szagos, nem tud képet megjeleníteni és zenét lejátszani.

Szerintem akinek rendes kajára nem telik, annak érdemesebb lenne a felesleges flancból lefaragni - vagy nem siránkozni, hogy nem jut napi zöldségre-gyümölcsre a 160e-s plazma mellé.

Tudom más pénze, semmi közöm hozzá.

2011. jún. 24. 21:18
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én odafigyelek, vagyis próbálok odafigyelni a táplálkozásra két kisgyerekem is van, fontosnak tartom, de tényleg többe kerül, de tudsz is spórolni és jól kijönni ha ügyesen vásárolsz.

kenyeret ha van időd süsd te magad a lisztet pedig vedd meg a piacon ha van ilyen árusítás. a teljes kiőrlésű tényleg drágább de ha reggelire eszitek csak akkor belefér toast kenyereket lehet kapni nagyobb áruházakba, saját márkás és tényleg jók. figyelni kell az akciókat, és mindig nagyobb adagot megvenni, majd feldolgozni és be a fagyasztóba. ebédre olcsóbb de viszonylag egészséges ételeket kell csinálni. pl lencse, borsó, bab mindig olcsó, abból egy főzelék sütőben sült zöldséges fasírttal nagyon laktató utána egy magos-túrós pogácsa. zöldséglevesek krumplival, borsóval, répával, csirke aprólékkal nagyon jó, utána pl egy káposztás tészta(90ft a káposzta)

tökfőzelék(110ft/Kg) csirkepörkölttel, utána palacsinta

paradicsomos káposzta, lecsó, újkrumpli, rizs

csirke, hal az már sajnos elég drága, de konzervből lehet csinálni reggelire egy pástétomoz, vagy rizzsel és kis zöldséggek összekeverni

tojást Tsz-be kell venni nem baj ha egy picit törött/repedt fel lehet így is használni, tejet házit kell venni piacon, olcsóbb is

natur zabpehely(200ft/kg) ebből lehet reggelire zabkását csinálni vagy tejjel megenni, de tudsz belőle sütni, főzni is és sokáig elég

most a meggy és a cseresznye a csarnokban 300-400 ft érdemes befőtett, lekvárt készíteni télire, piskótákat, gyümölcslevest, gyümölcsmásrtást pl főtt krumplihoz, vagy tejberizshez

paradicsom most 150 ft/kg l.idl és tényleg, szép piros, finom az íze ebből is most érdemes elrakni, de 2-3 héten belül olcsóbb lesz

kovászolni való uborkát tegyél el minden héten az ablakba, sokkal olcsóbb

joghurtok a saját márkás és natur 40-50ft között vannak és finomak, ha nagyobbat veszed még olcsóbb

na nem vettél chipset, csokit, üdítőt és szerintem spóroltál is, meg lehet azért oldani csak tényleg nehéz

spenót, sóskafőzelék fokhagymás tükörtojásos bundáskenyérrel nagyon finom, utána gofri

levesbe tartalmasabb a gulyás, babgulyás, lencsegulyás utána már csak sütsz valamilyen piskótát vagy pogácsát

jól meg kell nézni hogy mit veszel, pl én is ennék szívesen mindennap halat, csirkét, különféle sajtokat de sajnos nem megy de a lehető legjobbat kell kihozni mindenből

persze nem arról van szó hogy na most akkor semmilyen nasi nincs, pl chipset én a gyerekeknek krumpliból szoktam csinálni sütőbe, vékonyan kikenek egy kis tepsit vajjal, alufóliára ráteszem a krumplikarikákat, fűszerezem, kis reszelt sajtot teszek rá és pirulásig sütöm, addig paradicsomból vagy joghurt+snidlingból csinálok hozzá mártogatóst, nagyon finom

bocsi egy kicsit eltértem a kérdésedtől, de szerintem drágább az egészséges étkezés, de ha az ember figyel és okosan vásárol meg lehet oldani

2011. jún. 25. 08:29
 20/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Az utolsónak külön köszönöm a sok tippet!:)

Egyébként egészséges étkezés alatt nem feltétlen a bio élelmiszerek fogyasztását értettem (csak mert néhányan erre asszociáltak), hanem arra, hogy sok zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű pékárut, tejterméket, fehér húsokat fogyaszt valaki.

2011. jún. 25. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!