Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen evészavarok vannak a...

Milyen evészavarok vannak a bulimián és anorexián kívül?

Figyelt kérdés
nem vagyok az, és nem is szeretnék, csak hallottam különbözőekről még, de már nem emlékszem rájuk.
2011. jún. 21. 20:47
 1/9 anonim ***** válasza:
Kényszeres evés pl. Most nekem sem jut más eszembe.
2011. jún. 21. 21:00
 2/9 anonim ***** válasza:
Hát, én csak ezeknek a 'változatairól' hallottam, pl. hogy EDNO-s - étkezési zavarokkal küzdő egyén, de egyik se hatalmasodott el rajta annyi. Bulimanorexiás, ha néha éhezteti magát, néha hánytatja, mikor hogy. Meg elvileg létezik exorexia, mikor valaki "edzés függő" lesz.
2011. jún. 21. 21:00
 3/9 A kérdező kommentje:
EDNO ez nem jutott eszembe. köszönöm!
2011. jún. 21. 21:09
 4/9 tetris ***** válasza:
Annak nem tudom mi a tudományos elnevezése, amikor valaki furcsa dolgokat eszik, például földet, faforgácsot, papírt.
2011. jún. 21. 21:36
 5/9 anonim ***** válasza:
Én asszem az evéssel is játszom, meg edzésfüggő is vagyok.
2011. jún. 21. 22:15
 6/9 anonim ***** válasza:

Orthorexia - az egészséges étkezésre irányuló mánia. Nem vicc, van ilyen.

A nem kajának való dolgok megevését úgy hívják, hogy pica.

Egyes elméletek szerint a body building, különösen, ha kényszeres, neurotikus jelleget mutat, az anorexia tükörképének - a táplálkozásban (is) megmutatkozó testképzavarnak - tekinthető, de ebben még nincs szakmai konszenzus. Ennek még jó neve sincsen.

2011. jún. 22. 00:15
 7/9 anonim ***** válasza:

Egy időben orthorexiás voltam. Ezzel azzal jár, hogy az ember fél, hogy valami károsat, mérgezőt eszik meg.

Legtöbbször úgy kezdődik, hogy tegyük fel kizársz 1-2 dolgot az étrendedből és valami irányzatot követsz. Pl. paleolit étrendre térsz. De aztán rájössz, hogy ez vagy az a zöldség sem egészséges mert permetes, akkor azt is kizárod. És egyre szűkül azoknak az ételeknek a köre, amit meg mersz enni, és abból is csak kicsit, nehogy az legyen káros.

A végére az ember csontsovány és alultáplált lesz.

(nekem kereken 3 élelmiszer maradt a végére amit megettem, utána kórházba kerültem és helyre jöttem)

2011. jún. 22. 04:24
 8/9 A kérdező kommentje:
értem. köszönöm mindenkinek!
2011. jún. 22. 12:28
 9/9 anonim válasza:

•Fatorexia- híznak-híznak,de nem veszik észre, vékonynak vagy normális testalkatúnak kezelik magukat.

•Éjszakai evés szindróma-napközben szinte semmit,éjszaka pedig kalóriák tömkelegét eszik meg az ilyen betegek

•Ortorexia-olyan mint az anorexia, a betegek csak a legegészségesebb,bio ételeket eszik meg, ezáltal csontsoványra fogynak...

•Drunkorexia- kaja helyett alkohol...az anorexia és az alkoholizmus összegyúrva tulajdonképpen.

•Pica-akármit megesznek(pl: cigicsikk,üvegek, papír,homok..) ezekkel csillapítják az éhségüket

•Exorexia-túlzásba vitt testedzés

2011. jún. 22. 12:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!