Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szerintetek lehetek tejérzékeny?

Szerintetek lehetek tejérzékeny?

Figyelt kérdés
Pár hónapja vettem észre,hogy elég gyakran megy a hasam. Ezt csak az idegességre fogtam és nem foglalkoztam vele. Azonban amióta figyelem észrevettem,hogy ha tejes dolgot eszem,akkor nem sokkal később rohanni kell a wc-re. Ma kísérleteztem,és reggel egy pohár joghurttal kezdtem,nem telt el egy óra,máris hasmenésem lett. Kora este pedig főzeléket ettem,az is tejtermékkel kapcsolatos,és 20 perc múlva ismét jött a hasmenés. Egyébként még azt vettem észre,hogy a sajtoktól nincs bajom,és a hétvégi túrós sütitől sem lettem beteg. Szerintetek ez utalhat tejérzékenységre?
2011. jún. 15. 21:06
 1/5 anonim ***** válasza:

Igen...

Fordulj orvoshoz.

2011. jún. 15. 21:12
 2/5 anonim ***** válasza:
Ezzel felesleges dokihoz rohanni, egyszerűen ne egyél tejes cuccot.
2011. jún. 15. 22:14
 3/5 anonim ***** válasza:

A hugom is tejallergiás volt. Nála kiskorában derült ki, és "kinőtte".

Ilyenkor azt javasolják, hogy a tejtől, és mindenféle tejterméktől tartózkodj.

Sajtot, túrót lehet enni, bár ezek is tejtermékek, de annyira "feldolgozottak", hogy többnyire nem okoznak gondot.

Próbálj meg egy ideig egyáltalán nem enni-inni tejes dolgokat, és utána nagy rosttartalmú anyagok (zabpehely, stb) mellett kis mennyiségben megint. Ha így sem javul, akkor érdemes felkeresni egy orvost, tesztelni, allergiás vagy-e tejre, és elfogadni (ha igen), hogy nem ehetsz tejes dolgokat. :)

2011. jún. 16. 19:35
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Megfogadom a hasznos tanácsokat,és jobban oda fogok figyelni. Ezért nem is jönnek rám a kilók,pedig elférne még vagy 4-5 kg...
2011. jún. 16. 21:50
 5/5 anonim ***** válasza:
Jó esélyed van rá, úgyhogy minél előbb menj orvoshoz, gasztroenterológiára. Az is lehet, hogy nem maga a tej váltja ki belőled a tüneteket, hanem csak a tejcukor, ebben az esetben a betartandó diéta is kevésbé lesz szigorú. Mivel a sajt és a túró nem okozott nálad problémát és mivel nem kiütéses lettél, hanem hasmenésed lett, ezért valószínűbb is hogy csak tejcukorérzékeny vagy, de én nem értek hozzá úgy, mint egy orvos, szóval csak azt tudom javasolni, hogy vizsgáltasd meg magad. Ha van eredmény, és segítségre van szükséged, csak szólj, valószínűleg tudok segíteni.
2011. júl. 13. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!