Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mondanátok egészséges ételeket?

Mondanátok egészséges ételeket?

Figyelt kérdés

12 éves lány vagyok.

Étrendet készítek magamnak

Küldjetek légyszi ételeket

-reggelire

-tízóraira

-ebédre

-uzsonnára

-vacsorára

2011. máj. 21. 13:49
 1/5 anonim ***** válasza:

Fontos, hogy olyat egyél, amiben van vitamin.

Reggeli: Magos, vagy teljes kiörlésű kenyért, vajjal, sonkával, paradicsommal, meg olyan zöldséget amiket szeretsz.

Tízórai: Én mindig egy csokis műzlit eszem cukormentes forró csokival :)

Ebéd: Ez jó kérdés, mert ide főtétel kell, és azt te nem tudod megcsinálni, csak a szüleid. És minden nap nem eheted azt.

De én azért mindig eszek egy tányér levest. (Te egyél másodikat is, én azért eszem csak levest, mert fogyózom :) )

Uzsonna: Rostos activia joghurt, valamilyen gyümölcsel

Vacsora: Én csak almát eszem :)

Remélem segítettem! :) Ez nem vitaminhiányos étrend. Én ezt használom fogyókúrára, csak sokkal kevesebb mennyiségben.

15/F

2011. máj. 21. 13:54
 2/5 anonim ***** válasza:

Reggeli: zabpehely gyümölcsökkel, müzli, teljes kiőrlésű kenyér sonkával, sajttal zöldségekkel

Tízórai: szendvics teljes kiőrlésű kenyérből, gyümölcs, zabkeksz

Ebéd: párolt csirkemell barna rizzsel, rakott zöldségek, főzelékek, stb.

Uzsonna: gyümölcs, joghurt, keksz, olajos magvak

Vacsora: teljes kiőrlésű kenyér, felvágott, sajt, zöldségek, joghurt, túró, rántotta

Ezek csak példák, rengeteg lehetőség van. A napi 5 étkezés fontos, egyél rendesen, a reggeli a legfontosabb, de azért a vacsorát se hagyd ki. Fehérliszt helyett teljes kiőrlésűt használj, pl. barna kenyér, rizsből is barnát, egyél sok zöldséget-gyümölcsöt. A sok cukor nem egészséges, de az édesítőszer se (ezért eszedbe ne jusson pl. diabetikus nasikat venni, nem neked valók), úgyhogy próbálj meg kevés cukrot használni, vagy helyette mézet. Használj kevesebb sót, ritkán egyél gyorsétteremben, meg úgy alapból ilyen előre csomagolt félkész kajákat.

2011. máj. 21. 14:06
 3/5 tetris ***** válasza:
Most van szezonja az epernek. Annyit ehetsz belőle, ami beléd fér. Alig van benne kalória, nagyon finom, és egészséges is.
2011. máj. 21. 14:36
 4/5 anonim ***** válasza:

reggeli:

teljes kiőrlésű kenyér:

-sonkával

-főtt tojással

-lightosabb sajtokkal

-zöldségek

-sós lében tonhalkonzerv

-zöldséges tonhalkonzerv

-paradicsom, tojás, hús, zöldségkrémek

sajtkrém, vajkrém (ne a zsírdúsat)

-körözött, túrókrém friss fűszerrel(kapor)

Zabpehely:

tejjel

joghurttal/kefírrel

túróval

mézzel/fahéjjal/mákkal/lekvárral

gyümölccsel

piritós (tk kenyér)

-lekvárral

-mézzel

-gyümölcsös túrókrémmel

tízórai:

-ugyanaz mint a reggeli

-gyümölcs

joghurt/kefír

-zöldség

korpás keksz, pufirizs, köles, búza, gabonagolyók

ebéd: leves+főzelék/főtt krumpli, rizs/rakott ételek+hús, hal, tojás roston, párolva, főve+zöldség, savanyúság, saláta, párolt zöldség, befőtt, gyümölcsmártás

uzsonna: gyümölcs, magvak, joghurt/kefír

vacsora: ugyanaz mint az ebéd vagy a reggeli, vagy tejbegríz, zabkása

lényeg hogy ne koplalj, egyél normálisan, most fejlődsz, már ha kiiktatod a sütiket, chipseket, ropikat, szénsavas üdítőket, sok cukros-zsíros-lisztes ételeket sokat tettél magadért

édességben inkább a mákosgubát, palacsintát, gyümölcsös, joghurtos, túrós piskótákat részesísd, vagy a zöldséges lepényeket de ne mindennap

zabpehelyből nagyon sok féle kekszet lehet készíteni, fantáziádra van bízva( a mézestől a gyümölcsösig a mákos, különféle mogyorós, magvas, aszalt gyümölcsös, kocsidarabod, lekváros stb)

igyál elegendő mennyiségű folyadékot, és mozogjál rendszeresen

2011. máj. 21. 19:17
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm!!! :)
2011. máj. 22. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!