Ha valaki gyúr fiatalon (16-20) évesen akkor megáll a növésben?
Ez a legjobb kor hozza mert jol meg tud erosodni a vazizmod, az izuleteid es az izmaid is. Kiveve ha szteroidokat szedsz mert akkor benonek a novekedesi lyukacsok a csontodban es megallsz a novekedesben, az izmaid viszont megnonek amitol tulterheled oket es az izuleteidet is, es az igy megszerzett tomeg nem tartos es minosegi igy amikor abbahagyod akkor hamar "leereszt" es nem marad mas csak a karos kovetkezmenyek.
Szoval edzz de csak "tisztan"!
Tizenéves korom elején rengeteget fekvőtámaszoztam, addig én voltam az osztályban a legmagasabb és egyre többen kezdtek megelőzni magasság terén, úgyhogy abbahagytam.
Apám sokat súlyemelőzött gyerekkorában, meg is látszik, ő lett a legalacsonyabb a családban.
Növekedni csak kb 22 éves korodig tudsz, izmot később is növeszthetsz.
Az elso valaszolo vagyok.
14:51-nek igaza van, kb az amit en is irtam.
Annyit tennek meg hozza, hogy elotte jobb ha par hetig, honapig sajat testsullyal edzel, hogy hozzaszokjon a tested (izmok, izulete, szalagok), megtanuld a legzes technikakkat, szabalyos gyakorlat vegzesi technikat, stb...
Eloszor ez legyen a fontos, ne az, hogy minel tobb ismetlest csinalj, cvagy minel nagyobb sulyt emelj.
Sokat lehet fejlodni igy is, es ha mar ebben elertel egy szintet akkor valts at a sulyzokra, vagy inkabb kombinald a kettot mert a sajat tomeggel vegzett edzes sokkal egeszsegesebb, termeszetesebb szogben terheli az izuleteidet, es rugalmasabb, minosegibb izmot is ad.
Peobald csak ki mondjuk a fekvotamasznal, hogy nem gyorsan csinalod (dobalva magad a lendulet alatal) hanem lassan, a mozgast folyamatosan az izmaiddal kontrollalva. 2 mp-ig a leengedes, lent 1 mp-ig megtartod, es 2 mp-ig a felnyomas. Sokkal kevesebb ismetlest tudsz csinalni es nagyon jo izomfejleszto gyakorlat. Kezdd 1X10 ismetlessel, es szepen lassan hetek alatt emeld az ismetles es a szeriaszamot. Ha mar megcsinalsz 3X30-at SZABALYOSAN johet a sulyzo!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!