Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyit isztok egy nap?

Mennyit isztok egy nap?

Figyelt kérdés
Nekem nagyon nagy gondot jelent hogy egy nap megfelelő mennyiségű folyadékot vigyek be..Tegnap is egész nap elfelejtettem inni, és este jutott eszembe hogy csak egy pohár tejet ittam egész nap.:-( Nektek megy?
2011. máj. 17. 12:17
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Én sem iszom meg a kellő mennyiséget. Bár abban nem hiszek, hogy mindenkinek egyformán pl 2,5 litert kellene innia. Különbözőek az igényeink. De szerintem én sem iszok napi 1-1,5 liternél többet. Ez viszont nekem kevés, mert mindig száraz a szám. Ha sikerül 2 litert innom, akkor viszont nem. De én is elfelejtek inni. Már csak akkor jut eszembe ha nagyon szomjas vagyok.
2011. máj. 17. 12:21
 2/15 anonim ***** válasza:
Én általában 3 liter körül vagy többet, szóval túl sokat, rohangálok is sokat a wcre, egy jót aludni nem tudok emiatt. Iszonyat gyakran érzem magam szomjasnak, száraz a szám, pedig nem vagyok cukros, és nem eszek túl sósan.
2011. máj. 17. 12:32
 3/15 anonim ***** válasza:
Én 2 litert iszok naponta, szerintem csináld úgy, hogy a kedvenc italodat beletöltöd egy kisebb üvegbe (persze az ásványvíz a legjobb) s az mindig legyen nálad, akárhol vagy, tehát pl. táskában, vagy ha otthon vagy, akkor mindig rakd magad mellé asztalra, vagy bárhová és nem fogod elfelejteni. :)
2011. máj. 17. 12:33
 4/15 anonim ***** válasza:
Én odafigyelek, hogy meglegyen a napi kb 2 liter. Nyáron még több is.
2011. máj. 17. 12:35
 5/15 anonim ***** válasza:
Nem előírás a 2,5 L, de egy pohár folyadék valóban kevés. Próbáld meg, hogy egy kis palackban mindig legyen nálad víz, nem kell egyszerre meginni, kortyolgasd. Egy időben én is elfelejtettem inni, majd tudatosan kezdtem figyelni arra rá, eleinte erőltetve ment a dolog, de most már állandóan rájárok a vizes palackra. Nem szabad megvárni míg az ember nagyon szomjas lesz, mert az már nagy mennyiségű folyadékveszteség jele.
2011. máj. 17. 12:39
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Szerintem ki is próbálom, hogy mindenhova magammal viszek egy üveget. Vizet vagy teát iszok, mert az üdítőket nem nagyon szeretem. Köszönöm mégegyszer.:-)
2011. máj. 17. 12:42
 7/15 anonim ***** válasza:

Én elkezdtem tudatosan figyelni rá. Minden nap magam elé tettem az asztalra egy másfees vizet és úgy döntöttem nem állok fel míg el nem fogy. Eleinte sokszor volt, hogy este indulás előtt ittam meg. Mellé még két dolgot erőltettem: Lefekvés előtt és felkelés után 1-1 pohár víz.

Hihetetlen, de mindenki ezt mondja és tényleg igaz, hogy ahogy beáll a vízháztartásod, és a szervezet nem spórol elkezdesz szomjas lenni. Három hét után már nem értettem, mikor beültem egy másfél órás tárgyalásra, hogy a többiek hogy nem halnak szomjan ennyi idő alatt, mert én nagyon szomjas voltam.

Néha én is ha kiesek a hétköznapokból elkezdek keveset inni, de ettől két nap alatt elkezd kiszáradni a szám, meg a bőröm és akkor megint odafigyelek. El se tudom képzelni mostmár, hogy hogy lehet kibírni egy pohár tejjel, pedig régen én is kb. annyit ittam.

2011. máj. 17. 12:45
 8/15 anonim ***** válasza:

Fú,én napi 3 dl folyadékon úgy elvagyok ,hogy csuda. Sajnos nem érzek szomjúságot, valamiért ez nálam nincs meg. Így meg eszembe sem jut inni. Ha dolgozok, valamikor egy kávén vagyok egész nap. És ez megy évek óta. Nekem valahogy nem megy a tudatosan ivás, ha a víz/üdítő itt van mellettem, akkor sem iszok.:D Tudom,hogy nem jó, egészségügyis vagyok,de nem tudok mit csinálni vele. Majd egyszer jól megszívom,és tanulok belőle.

22/L

2011. máj. 17. 12:50
 9/15 anonim ***** válasza:
ugyan ez volt a bajom, alig ittam meg napi egy pohárral, sőt volt, hogy egy nap csak kávét ittam, ami ugye vízhajtó. szerencsére már megoldódott, mert kaptam egy okostelefont, és letöltöttem hozzá egy programot (Drinking Water) amibe be lehet állítani, hogy napi hány pohárral akarok inni, és ennek megfelelően rendszeresen figyelmeztet, kis csurdogáló hanggal :D nagyon szeretem, mert én csak tényleg ezzel tudk inni (átlag napi két litert), mert régen kiállítottam az asztalra két liter vizet, és megijedtem, hogy milyen sok :D amikor átálltam a normális ivásra, kezdetben sokat pisilem, de hamar hozzászokott a szeevezetem, és nincs már baj ezzel. az okostelefont csak úgy mindtam, nyugodtan beállíthatsz bármilyen telót hogy óránként figyelmeztessen neked, ébresztő funkció, vagy mittoménmi. amúgy utánanéztem, és a sok folyadék nagyon fontos. már tíz százalékos vízveszteség esetén is fáradtabbnak érezhetjük magunkat, nem beszélve hogy sokat segít a fogyásban, és nekem a napu egy pohár folyadéktól acetonos lehelletem lett, már azt hittem cukros vagyok, de kiderült, hogy a folyadékhiánytól volt ez is. a nőknek is pláne fontos a mensi miatt. ja meg jót tesz a pattanásoknak is, segít távozni a méreganyagoknak, tisztul a szervezet. igyatok sokat, de ha lehet tiszta vizet, mert az nagyon fontos, olvassatok utána mint én is, hogy megbizonyosodjatok :)
2011. máj. 17. 12:57
 10/15 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és a jótanácsokat. Most én is nagyon elhatároztam magam. A mai napon már megittam egy másfél literes mentes víz felét, ez nagyon nagy haladás Nekem. Lehet hogy kipróbálom a felkelés után egy pohár, lefekvés előtt egy pohár trükköt is, és a telefon beállítást is:-)

Még egyszer köszönöm!!!!

2011. máj. 17. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!