Vízbe áztatott hús mellé ózont buborékoltatva hab keletkezik. Milyen kémiai folyamat eredményezi ezt?
Figyelt kérdés
Az egyik kínai cég ózonos zöldségtisztító gépével kapcsolatban: A húst vízbe áztatva és az ózonbuborékokat fújó csövet mellétéve idővel a tál fölött púposodó, rugalmas, megkeményedő, fehér színű hab keletkezik. Állítólag ezek a mérgek és mesterséges anyagok. Szkeptikus vagyok: milyen kémiai reakcióból keletkezhet ez a hab?2011. márc. 13. 11:16
1/2 anonim válasza:
A hab a vérből jön a buborékolás miatt....+ ugye az ózuon bomlik...nem mellesleg az ózon masszívan mérgező
2/2 anonim válasza:
Az ózon, mivel instabil, ezért oxidáló hatású.
Amit látsz az inkább kicsapódott fehérje lehet.
Zöldségről lehet, hogy leszedi a bacikat, de húst felesleges belerakni, azt inkább süsd/főzd át gondosan, oszt csókolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!