Kb. ez megfelelő táplálkozás? Tarthatom ezt a súlyt ezzel?
160 cm, 17 éves lány vagyok 47 kg.
Hetente úszom 1 órát, mellette mindennap tornázom kb. fél órát. Meg lehet, hogy fogok táncra járni, ami heti 1 óra lenne.
Reggeli: 1 zendvics(kb. 30 g sajt, kb. 30g parizer, paradicsom/paprika, 2 szelet kenyér tk-s)
Tízórai suliidőben ugyanez, amikor szünet van, joghurt vagy gyümöcs, esetleg műzliszelet
Ebéd: ami van leves (tojás/hús/gulyás/esetleg néha zöldség) + vmi hús (töltött csirkecomb/kijevi jércemell/csirkeomb --> szóval hasonlók, ritkán tésztaféle) + savanyúság
uzsi: alma, narancs
vacsi: húsféle vagy túró vagy egy kis sajt almával, attól függ, mennyire vagyok éhes, de CH-t nagyon nem nagyon szoktam enni este (rizst meg krumplit nem nagyon)
Ált. naponta 1 pohár tejet megiszom, vagy esetéeg 2 pohár tejet.
tudom, csak sajna anyu alkatát örököltem, aki ennyi idősen telt volt azért, és nem szeretnék olyan lenni mint ő. Bár erősebb csontozatú anyukám, ebből a szempontból meg apu csakádját örököltem, mert vékony csontú vagyok.
Meg van sajna egy olyan mániám, hogy csak akkor lehetek vékony, ha 50 kg alatt vagyok... Meg sajna inkább hasra hízós típus vagyok, bár akkor híztam nagyon sokat a hasamra, amikor kb. naponta megettem 1 tábla csokit, vagy mozartgolyóból 20 db-ot vagy 5-6 konyakmeggyet... de mellé normális kaját persze nem ettem... gyorsabb volt ezeket elővenni, mintsem kaját csinálni magamnak...
A második válaszoló vagyok.Akkor inkább menj vissza a pszichológushoz,mert ez tisztán lelki.
Az én édesanyám is telt alkatú,de amikor ennyi idős volt,mint én (24),ugyan olyan nádszálvékony volt,mint ahogy most én nézek ki. Szülés után lett teltebb.
A mániád,ne haragudj,de nagyon fura. Egy 160 centis fiatal lány még akár 60 kilósan is csinos, és vedd hozzá,hogy Te sportolsz,nincs rajtad felesleg...verd ki a fejedből ezt az 50 kilós dolgot,mert ez még mindig az anorexia,semmi más. Amikor én voltam anorexiás,a stressz miatt nem tudtam enni (az anorexia nem minden esetben a fogyás miatti félelem miatt alakul ki,vannak más lelki okai is), és az orvosom azt mondta,még az 50 kiló is határeset...hidd el,hogy a fiúk se szeretik a nádszál csajokat,inkább a teltebbeket. És örülj,hogy nem kell kúrákkal sanyargatnod a tested,megehetsz mindent,ami jól esik,hiszen sportolsz is.
Hali.
n megértelek, én is étkezési zavaros vagyok. Én 170cm vagyok és nekem az 50 kg a határ amit el tudok viselni. Ezt tartom most is, de nem mondom, hogy nincs ott a gondolat mindig, h jobb lene fogyni...
Szerintem jó az étrended, megtartod a súlyodat, ha ennyit eszel. Én is kb így eszem, és próbálok mindennap mozogni. Ez nálam vagy sok séta vagy otthon egy félóra v néha 1óra torna.
Tudom én is hogy ez beteges, de nem tudok változtatni rajta-szerintem ezzel Te is így vagy, vagy voltál- viszont azon vagyok, járok pszichiáterhez...hátha egyszer túljutok ezen. Gondolom Te is jársz terápiára vagy hasonló.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!